Alves kikelt Bartomeuék ellen

„Ezek az emberek hamisak és hálátlanok” | Mourinho Madridjáról is beszélt

Az FC Barcelona korábbi kiválósága, az egyesülettõl a nyáron távozó Dani Alves súlyos kritikával illette a jelenlegi vezetõséget az ‘ABC’ médiumnak nyilatkozva, és egyszerûen kijelentette, hogy ezeknek a vezetõknek fogalmuk sincsen, hogyan kell kezelni a játékosokat.
 

„Azt akarom, hogy az emberek akarjanak, megbecsültnek szeretném érezni magamat. Másképpen távozom. Ingyen távozni a Barcelonából példás döntés és méltó reakció volt az irányukba. Az utolsó három szezonomban a médiában állandóan arról volt szó, hogy távozom, ám a vezetõség sosem beszélt velem személyesen, szemtõl szemben nem mondtak semmit sem. Hálátlanok és hamisak voltak. Nem tiszteltek engem. Végül csak azért ajánlottak nekem egy új szerzõdést, mert a klubot eltiltották az átigazolási idõszakoktól. Ez volt az a pillanat, amikor a saját játékukat kezdtem el játszani ellenük, és egy olyan szerzõdést alkudtam ki, mely lehetõséget adott nekem, hogy egy év múlva ingyen távozhassak. Azoknak az embereknek, akik ma a Barcelonát vezetik, fogalmuk sincsen, hogyan kell kezelni egy játékost.”
 
A feszült Klasszikusok korszaka
 
„Mourinho Madridja nem tudott veszíteni, és minden alantas eszközt bevetett ellenünk.”
 
A konfliktusa Cristiano Ronaldóval
 
„Az összes harcom Cristianóval a média által kitalált cirkusz része. Ha tudnák, mennyire tisztelem õt… Mindenki arról beszél nekem, hogy Cristiano óriási profi. A média viszont úgy tálalta a szavaimat, hogy ellentétet szítson, azt kitalálva, hogy én negatívan beszéltem róla. Ronaldo pedig elhitte. Ez volt az ok, amiért nem üdvözölt engem az Aranylabda díjátadó gáláján.”
 
A futball és a hírnév
 
„Hamis életet ad neked. A labdarúgás rendkívül álszent sportág, ezért csalódott vagyok. A hírnév rettentõ dolog, mely kitesz téged hamis barátoknak, önzésnek és irigységnek.”