„A BL? Az számít, hogy ránk lehessen ismerni”

Piqué több türelmet kér a szurkolóktól | A játék a kulcs, ezen dolgoznak

Gerard Piquének hétfõn megjelenése volt egy promocionális rendezvényen, ahol kérdezhették újságírók a Barcelona jelenlegi helyzetérõl, így arról, hogy miként látja a csapat játékát, mi a véleménye a közönség reakciójáról, és hogy mi a legfõbb cél pillanatnyilag.

A jelenlegi pillanat

„Lehetne jobb is. Már több mint egy hónapja, másfél hónapja nem azt a focit játsszuk, amit megszoktunk. Vissza kell hoznunk a saját játékunkat, és ez nehezebben megy. Még van lehetõségünk mindhárom sorozatban, bár a Bajnokok Ligájában nagyonnagyon nehéz helyzetben vagyunk. A gyõzelmeken vagy vereségeken azonban túlmutat az, hogy játsszuk azt, amit játszani tudunk. Mind az edzõ, mind a csapat erre koncentrál.”

Nem ünnepelték a Leganés elleni gyõztes gólt

„Boldogok voltunk a gyõzelem miatt, de azért nem vagyunk hülyék. Nem volt egy egyszerû meccs, nem éreztük magunkat jól a pályán. Szeretjük többet magunknál tudni a labdát, kevesebb kontratámadást elszenvedni… Fejlõdnünk kell. Az edzõ egészen biztosan ezen dolgozik minden nap, hogy ezt a helyzetet megfordítsa. Nekem vannak reményeim.”

Nem érti a füttyszót

„A Barça az életem klubja, és tudom, hogy hogyan mûködik. Meg tudom érteni az elégedetlenséget, de nem értek egyet azzal, ahogyan kifejezik. Nem értek egyet a füttyszóval, hogy ilyen rövid legyen a memóriánk. Ezzel az edzõvel a lehetséges 10-bõl 8 trófeát megnyertünk. És amikor rosszabb idõszakok jönnek, próbáljunk meg több mint egy klub lenni. Amikor ünneplünk, együtt ünnepelünk. Amikor szenvedünk, küzdeni kell, szintén együtt.”

A játék változása

„Leginkább a mi érdekünk, hogy minél több idõt legyen nálunk a labda. Amikor a meccs ide-oda változik, jobban szenvedünk. Ha visszanézünk, a támadók többet kombináltak korábban. Most, hogy a három ilyen szintû támadó játszik elõl, kevesebbet játszunk a középpályán. Ezen fejleszteni kell. Ha úgy játszunk, mint hat évvel ezelõtt, nem rúgunk labdába.”

Az edzõ érdemei

„Amikor Luis Enrique idejött, a teljes káoszból húzott ki bennünket. Szeretném, ha a teljes munkájára emlékeznénk, amit velünk együtt csinált, és amit játékosként maga után hagyott. A végsõkig kitartunk mellette.”

„Ez nem pusztán taktikai kérdés, számít az önbizalom, és még jó néhány faktor, amik ebbe a szituációba hoztak minket. Azt mondhatom, hogy megteszünk mindent, amit csak tudunk.”

Mit üzen a szurkolóknak?

„Az az üzenet, hogy életben vagyunk. A Ligában úgy érzem, hogy van arra esélyünk, hogy a végsõkig küzdjünk, a BL-ben azt kérem, hogy mindenki támogasson majd minket. Ha fordítunk, aki otthon maradt, otthon bosszankodhat. A kupában ott vagyunk a döntõben az Alavés ellen, akiket különösen kedvelek, de bízom benne, hogy le tudjuk gyõzni õket.”

Ismét rájuk lehessen ismerni

„Védekezésben nem vagyunk erõsek, sérülékenyek vagyunk. Hogy tudunk-e fordítani? Engem elsõsorban az érdekel, hogy ismét ránk lehessen ismerni. Bajnokok Ligájából még lesz pár, amit megrendeznek, és amit meg lehet nyerni.”