Robert: „Az új edzõrõl én döntök”

Nem ígér sok igazolást a nyárra | Messi és Iniesta miatt nem aggódik

Nem ígér nagy játékosmozgást a nyárra Robert Fernández sportigazgató, akinek a legfontosabb feladata most az új edzõ kiválasztása. Más kérdés, hogy ezzel sem kapkod, és azt szeretné, ha nyugalom lenne a csapat körül, melynek nagyon fontos feladatai lesznek még tavasszal. A döntés az övé, de egyeztet az elnökséggel.

Messi

„Hosszabbítani fog, mindig ezt mondtam. Boldog Barcelonában, jól érzi magát a csapatban, a környezet tökéletes… Nincs kétségem. Nem szeretnék sokat beszélni a témáról, mert tudom, hogy nagyon sokan foglalkoznak ezzel. Belenézek a szemeibe, és azt látom, hogy boldog Barcelonában. Itt mindene megvan.”

Iniesta

„Szintén hosszabbítani fog a megfelelõ pillanatban. Mindent megérdemel. Olyan játékos, aki saját magát formálta, és rengeteget adott a klubnak. Minden szempontból különleges, nincs kétségem, hogy hosszabbítani fog, és neki sincsenek kétségei.”

Türelem is kell a sikerhez

„Jó néhány játékos jött már ide úgy, hogy várniuk kellett arra, hogy sikeresek legyenek. Emlékszem, amikor jött Koeman és Laudrup, és az elsõ évük minden szempontból rémes volt. A Barça mezét viselni nagy teher, sokat követel tõled.”

Unzué

„Remekül ismeri a klubot, a rendszert, a játékosokat, felkészült. Hogy az eredményektõl függ-e? Nem. Az én fejemben az van, hogy a csapat legyen nyugodt, mert nagyon sok minden függõben van még idén. Három sorozatban életben vagyunk, és szép dolgokat érhetünk el a szezon végén.”

Valverde

„Együtt voltam vele akkoriban két szezont a Barçánál. Nagyon jó szezonokat futott edzõként, és nem csak a Bilbaoval. Jó edzõ, de szeretném, ha világos lenne, hogy vannak most még fontosabb dolgok is, mint kiválasztani az új trénert.”

Luis Enrique és az új edzõ

„Õ döntött úgy, hogy nem akarja folytatni. Az utódjával kapcsolatban pedig nem fogunk belemenni nevekbe. Azt szeretném, ha sikerekkel, boldogan távozhatna, ezért sem fognak most még elõkerülni nevek az utódjáról. Nagyon szerettem mindig, ahogyan viselkedik, amilyen típusú ember. A lécet nagyon magasra helyezte, de ez jó dolog. Most még erre a szezonra kell koncentrálnia mindenkinek.”

„Az új edzõrõl én fogok dönteni. Az adott pillanatban le fogok ülni az elnökkel, néhány vezetõvel, és beszélni fogunk az utódjáról, de én leszek az, aki dönteni fog.”

Egyeztetnek a játékosokkal is?

„Nem beszéltem játékosokkal az új edzõrõl. Nagyon sok dolgot mondtak, amik nem igazak. Mindenkinek a maga feladatát kell végeznie, és ez igaz a játékosokra is. Nem fogunk egyeztetni a játékosokkal arról, hogy ki legyen az edzõ.”

Allergi

„A Juventus trénere? Nem igaz, hogy jönni készülne. Mit szeretne, hogy mit mondjak? Nagyon sok olyan dolgot lehet hallani a médiában, ami nem igaz.”

Jövõ évi keret

„Kevés változás lesz. Tavaly nagyon sok kölcsönszerzõdés, távozó és érkezõ is volt, igazi õrület. Ez a nyár más lesz, mert más szituációban vagyunk.”