Enrique: „André az est fénypontja”

A portugál nagy jövõ elõtt áll | Örül a sikernek | Elégedett az új felállással

Az FC Barcelona trénere, Luis Enrique Martínez úgy véli, hogy a Valencia ellen egy nagyobb arányú siker esetén sem lepõdhettek volna meg azok, akik látták a mérkõzést. Enrique szerint megfelelõ teljesítményt nyújtottak, nem aggódik az új szerkezet és a pontrúgások miatt, valamint kifejezte örömét André Gomes elsõ barcelonai gólja kapcsán.

„Mindkét csapatnak voltak lehetõségei az utolsó pillanatig. Szerintem jó teljesítményt nyújtottunk, a Valencia nagyon megnehezítette a dolgunkat, de számos helyzetet teremtettünk, és azok alapján egy nagyobb különbségû siker is normális lett volna. Elégedett vagyok, mert egy jó képességû ellenfél ellen szereztük meg a három pontot. Nem sikerült lezárni a mérkõzést idõben, noha tudtuk, hogy a Valencia bármikor képes gólt szerezni.”

Nem figyelnek annyira a rögzített játékhelyzetekre?

„Ez a labdarúgás, ez egy különleges helyzet. Van, hogy hónapokig nem kapsz szögletbõl gólt, aztán most hármat is lõttek ellenünk pontrúgás után rövid idõn belül. Ez a gól a Valencia érdeme volt.”

André Gomes elsõ barcelonai találata

„Nagyon nagy örömmel tölt el a gólja, ez az est fénypontja. Nem kell õt jellemeznem, látszik, hogy nagy játékos, remek fizikummal és kiváló potenciállal. Együtt még erõsebbek vagyunk, a szurkolók miatt pedig extrém boldog vagyok, mert végig segítettek minket. André nagyon fontos labdarúgója lesz a Barcelonának a következõ években.”

Iniesta ismét formában

„Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy ismét formába lendült. Sérülések miatt rengeteg meccset ki kellett hagynia idén, de most megint a legjobb arcát mutatta. Remélem, hogy a válogatottban is élvezni tudja majd a játékot, és a lehetõ legjobb állapotban tér majd vissza hozzánk.”

Hogy látja az új szerkezetet? Bevált?

„A 3-4-3-at már begyakoroltuk. Természetesen vannak kockázatai, de nem több mint más szerkezetek esetében.”

Messi

„Már minden rekordot felülmúlt, még párat átír majd, nagy élmény õt nézni. Amikor visszavonul majd, nagyon hiányozni fog.”