A Clásico ünneplése: 7-1

Edzõmeccsé fajult a Barça – Osasuna | Alcácer és Gomes is duplázott

A Barcelona az Osasuna kárán ünnepelte meg a hétvégi, Real Madrid elleni gyõzelmét, és ha már így volt, megadta a módját, 7-1-re ütötte ki a pamplonai gárdát mely nagy valószínûséggel a Liga leggyengébb csapata, és ki is fog esni a szezon végén. Az ellenfél ellenállását jól szemlélteti, hogy az eleve tartalékos Barcelonában ezúttal duplázni tudott Messi mellett André Gomes és Paco Alcácer is, Javier Mascherano pedig 319 gránátvörös-kékben megvívott találkozója után szerda este szerezte meg elsõ barcelonai találatát.

Azt persze elõre lehetett sejteni, hogy a hátralévõ 5 bajnoki közül talán ez lesz a legkönnyebb, hiszen az Osasunának nem csak a játékereje, a bennmaradásba vetett hite sem volt már túl erõs. Luis Enrique így pihentette Iniestát, Jordi Albát, Sergi Robertót, és Luis Suárezt is, míg Neymar még az eltiltása miatt nem játszott. Lehetõséget kaptak a tartalékok, és õk alapvetõen ki is használták azt, hogy most egy gyengébb képességû csapattal szemben megmutathatják magukat.

Az elsõ félidõben Messi már a 12. percben vezetést szerzett azt követõen, hogy maga szerzett labdát az ellenfél térfelén és száguldott el a kapuig. A jelentõs fölényben játszó Barcelona nem rángatta túlságosan az istrángot, így félidõig csak kettõt rúgott, a 30. percben Rakitic jobboldali beadását André Gomes vágta a hálóba.

A katalán csapat lõhetett volna még további gólokat is, de ezt inkább meghagyta a második félidõre. A nyugodt elsõ játékrész után ébresztõen hatott az Osasuna szépítõ szabadrúgás gólja a 48. percben Roberto Torres révén. A tökéletes szabadrúgással szemben Ter Stegen tehetetlen volt ugyan, de ezt követõen indult el a gólgyártás csak igazán.

Az 58. és a 68. perc között négy gólt szerzett a katalán csapat. Elõbb André Gomes használt ki egy újabb nagy ziccert a tizenhatoson belül, majd Messi lendületes szólója után lõtt gólt a tizenhatosról. A 64. percben Paco Alcácer is beszállt a góllövésbe miután Mascherano levette neki a labdát, a 68. percben pedig egy Denis Suárez által kiharcolt büntetõt értékesített Mascherano, aki életében elõször lõtt gólt Barcelona-mezben.

6-1 után lassított a Barcelona, Luis Enrique már cserélt is, a pihenni térõ Messi helyett pályára léphetett Carles Aleñá. A végeredmény végül nem 6-1, hanem 7-1 lett, mert az utolsó percekben Paco Alcácer duplázni tudott, miután Denis Suárez kiugratta egy remek labdával és már túljutott a kapuson is.

A Barcelona ezzel a sikerrel tartja a vezetõ helyét a Ligában, de továbbra is egyel több mérkõzést játszott, mint a Real Madrid. Sokkal nagyobb erõpróba lesz a szombati bajnoki az Espanyol ellen idegenben, ahol szintén nem fér bele pontvesztés.

FC Barcelona – Osasuna: 7-1 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
63.989 nézõ
Vezette:
Munuera Montero

FC Barcelona: Ter Stegen, Mascherano, Piqué, Digne, Busquets, Rakitic, Denis Suárez, Messi (c) (Aleñá, 62′), André Gomes, Alcácer és Arda Turan.

Osasuna: Sirigu, Aitor Buñuel, Steven, Oier (c), Fuentes, Fausto Tienza, Fran Mérida, R. Torres, De las Cuevas, Jaime (Kodro, 72′) és Sergio León (Olavide, 72′).

Gólok: Messi (12′, 61′), André Gomes (30′, 58′), Roberto Torres (48′), Alcácer (64′, 86′), Mascherano (tizenegyesbõl, 68′).