„Az õ stílusukban nyertünk, de nekünk is tetszik”

Csak a gyõzelem lebegett elõttük | Messi minden idõk legjobbja

A mesebeli véggel záródó madridi összecsapás után Enrique mester a mérkõzés színvonala és a Real Madrid mellett saját csapatát és Leo Messit dicsérte. Lucho szerint fantasztikus mérkõzést produkáltak a felek, ahol csapat végig egységes, valamint fizikálisan és morálisan is erõs volt. A találkozót eldöntõ argentint a történelem legjobbjának nevezte, de a tréner nem felejtett el kitérni a szurkolókra és Szent Györgyre sem.

Nagyszerû mérkõzés volt

„Ez a meccs hûen tükrözte azt, hogy a szezonnak melyik részén tartunk: a csúcspontján. Annál a résznél, ahol minden momentumnak kiemelt jelentõsége van. Rengeteg helyzetet láttunk, mindkét csapat gyõzelemre játszott az elsõ perctõl a lefújásig. Harcolnunk kellett, erõn felül teljesítettünk, fõleg a találkozó végén, ahol játékosaimat inkább már csak a szíve vitte elõre. Fizikálisan és mentálisan rendkívül embert próbáló mérkõzés volt, amelybõl gyõztesen kerültünk ki. Megnyerni egy Clásicót a 92. percben brutálisan nagy morális lökést jelent a gárdának. Ez egy igazi örömünnep, egy hibátlan ajándék Katalóniának Szent György nap alkalmából! Nem felejtjük el a védõszentünknek sem megköszönni a segítséget.”

Nem igazán volt alternatíva

„Nem nagyon volt sok választásom sem a találkozó elõtt, sem utána. Ennek egyrészt a sérülések az okai, másrészt az elképzelt taktika. Mindkét gárda egy végsõkig küzdõ, kiváló képességû alakulatot vonultatott fel, akik parázs meccset produkáltak. A csapat egységes volt, és elõl-hátul jól mozgott, jobbnak láttam, ha érdemben nem változtatok az összeállításon. André jól szállt be a meccsbe, Neymar hiánya okozta talán a legnagyobb fejtörést számomra.”

Kiváló csapat a Real

„Akár Madridban, akár bárhol a világon a Real Madrid egy fantasztikusan erõs csapat. Kiváló centerjáték, távoli lövések, valamint néhány húzásból problémát okoznak az ellenfélnek. Folytatni fogják a címek nyerését, potenciálisan gyõztes csapatról van szó, akik ma is szenzációsan futballoztak. Ha leállunk 2-2-nél, az lett volna a szezon elszalasztott lehetõsége. Stílusosan sikerült gyõznünk a 92. percben, az õ stílusukban, de ez nekünk is tetszik.”

Köszönet a szurkolóknak

„Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy milyen fantasztikus szurkolóink vannak. A Juventus ellen is végig mellettünk álltak, és ma is erõsebben biztattak, mint a meccs korábbi szakaszaiban 2-2-nél. Minden gyõzelem az õ érdemük is.”

Messi a történelem legjobbja

„Õ minden idõk legjobbja. Nagyon sok játékost és rengeteg dolgot láttam már a futballban, ám az õ játéka valahogy különbséget láttat velem. Már az 500. gólját jegyezte nálunk, boldog vagyok, hogy culéként nézhetünk rá. A Barcelona egy csodálatos klub, de a történelmének kiemelten fontos korszaka az, amelyet Messi, a történelem legnagyobbja a klubnál tölt.”