Enrique elfogadná a Madrid sorsolását…

Az Osasuna az életéért küzd | Messi, Alba és ter Stegen

Luis Enrique Martínez vezetõedzõ a Real Madrid elleni gyõzelem után érthetõen mosolygósabban tartotta meg az Osasuna elleni bajnoki mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóját kedd kora délután. Enrique természetesen beszélt még a Klasszikusról, Messi gólörömérõl, valamint Neymar szerepérõl, de egyben hangsúlyozta azt is, hogy az Osasuna az életéért küzd, így nagyon oda kell figyelniük.

„Vissza kell térni a pályára, össze kell mérni az erõnket az ellenféllel, és jobbnak kell lennünk. Figyelembe véve a bajnokság végének közelségét, az összes pont most már döntõ fontosságú, így a legjobb formánkat kell nyújtanunk.”

„Lényegtelen, hogy a Madrid meccse elõtt vagy az után lépünk pályára, ez csak anekdota. Nyerni kell, ez az egyetlen fontos dolog. Az Osasuna a kiesés elõl menekül, az ilyen helyzetben levõ csapatok ellen mindig nehezebb egy picivel. Ráadásul most már az említett döntõ szakaszban vagyunk, minden hiba számít.”

 „Remélem, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a találkozóra, és segíteni fognak bennünket. Már nem kell másra tekintenünk, csakis magunkra.”

Könnyebb a sorsolása a Barcelonának?

„Nem hiszem, hogy bármivel is kellemesebb pozícióban lennénk. A Madrid egy meccsel kevesebbet játszott, tehát megelõzhet még bennünket, de nekünk felkészültnek kell lennünk, mert lehetnek még váratlan meglepetések. Bárcsak olyan sûrû lenne a programunk, mint a Madridnak, ez azt jelentené, hogy még életben vagyunk a Bajnokok Ligájában, de ez most így alakult. Sosem lehet tudni, mindenre fel kell készülnöd.”

Messi gólörömének a jelentõsége?

„Az illetékes, aki ezt el tudja magyarázni, az Leo. Nekem egyébként tetszett, és korrektnek is tartom.”

„Edzhettem õt a legjobb évei közül három idényen keresztül, ez számomra fontos. Nem tudom, hogy hol folytatja, nem beszélünk ilyenrõl, így nincs információm. Remélem, hogy Barcelonában fejezi be a pályafutását, de minden rajta múlik.”

„Nem csak az õ góljainak, hanem mindháromnak különös jelentõsége van a fontosságuk miatt. Mint már mondtam, óriási önbizalomfröccs volt ez a siker. A szezon finisében ezt az arcunkat kell mutatnunk az összes meccsen.”

Neymar nem is hiányzott annyira?

„Az összes játékosom nélkülözhetetlen a számomra, nem szabad az eredményekbõl téves következtetéseket levonni.”

Alba ismét a kezdõcsapatban?

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, de többet várok az összes játékosomtól.”

Ter Stegen vasárnapi teljesítménye

„Ahhoz, hogy megnyerj egy Klasszikust, a csapatodban lennie kell egy nagyszerû kapusnak, kiváló védõknek, középpályásnak valamint támadóknak. Együtt lehet csak nyerni. Pontosan ez történt vasárnap.”

Forgatja a keretet szerdán is?

 „Versenyképes csapatot fogok a pályára küldeni, meg fogjátok látni.”