Alcácerrel és Cillessennel a Kupáért

Suárez eltiltott | A vendég öltözõt kérték pályaválasztóként a Calderónban

Szombaton este a Barcelona esélyt kap, hogy trófeával a zsebében zárja a 2016-2017-es szezont, ami nem vonul be majd semmiképp sem a legdiadalmasabb szezonok közé a klub történetében – de távol áll majd attól is, hogy a legrosszabbak között emlegessék. Az Alavés ellen nem a legerõsebb Barcelona száll majd harcba a trófeáért, eleve nem ter Stegen, hanem Cillessen áll a kapuban, és a támadósorban nem lesz ott Luis Suárez sem.

Az uruguayi eltiltott a kupában – ami még az elõdöntõbõl ered – helyette valaki más kerülhet Messiék mellé, és mivel Rafinha sérült, Arda Turan alig játszott tavasszal, nagyon jó esély van rá, hogy a gyengén kezdõ, de aztán tartalékként 7 gólig eljutó Paco Alcácer kap ismét esélyt. A korábban sérüléssel küzdõ Gerard Piqué és Javier Mascherano csütörtökön már teljes értékû edzésmunkát tudtak végezni és minden bizonnyal számolhat velük Luis Enrique. A kapuban a szokásokat meg fogja tartani a szakvezetõ, tehát Cillessen fog védeni a döntõben, még úgy is, hogy a holland legutóbb február 7-én állt kapuban mérkõzésen.

A döntõben a hagyományok szerint mindig az a csapat a pályaválasztó, amelyiket korábban alapították, ebben az esetben a Barcelona 1899-es alapítása megelõzi az Alavés 1921-es alapítását. A Barcelona lesz tehát a hazai csapat, és kaphatta volna az Atlético Madrid hazai, kényelmesebb öltözõjét a Vicente Calderónban. Ám a játékosok errõl lemondtak, mivel a szezonban kétszer is gyõzni tudtak a Calderónban az Atlético ellen úgy, hogy a vendég öltözõt használták – egyszer a Ligában, egyszer a Kupában.

A Barcelona az elmúlt két idényben is megnyerte a Király Kupát, ez lehet az egyetlen serleg, amelyet Luis Enriquével mindhárom szezonban el tud hódítani, egyben ez lehet a klub 29. Király Kupa gyõzelme.