Az utolsó remény

Barcelona – Eibar és Málaga – Madrid | Véget ér a Liga

Vasárnap este a Liga utolsó fordulójában eldõl, hogy ki nyeri a 2016-2017-es bajnokságot. A favorit egyértelmûen a Real Madrid, melynek veszítenie kellene ahhoz Málagán, hogy a Barcelona esetleg egy gyõzelemmel, és pontazonossággal, jobb egymás elleni eredménnyel révbe érhessen.

Ami Messiéket illeti, a képlet végtelenül egyszerû: nem kell arra gondolni, hogy mit csinál a Madrid, meg kell verni hazai pályán az Eibart, aminek alapvetõen nem kellene végtelenül nehéz feladatnak lennie, még úgy sem, hogy a baszk csapat kifejezetten jó idényt zárt, és jelenleg is a 10. helyen áll.

Ez lesz Luis Enrique utolsó bajnokija a Barcelona kispadján, egyben az utolsó meccse edzõként a Camp Nouban. Jövõ héten jön még a kupadöntõ, de az már a Vicente Calderónban. A felálló csapatban nem várható sok meglepetés, a sérültek, tehát Aleix Vidal, Jérémy Mathieu és Rafinha Alcántara nem lesznek a pályán, Mascherano is valószínûleg pályán kívül marad még izomsérülése miatt, mindenki mással számolhat Enrique.

Természetesen már fordult elõ olyan a spanyol bajnokság történetében, hogy az utolsó fordulóban jött egy fordulat, olyan is volt még a 90-es évek elsõ felében, hogy a Madrid éppen egy idegenbeli meccsén (Tenerifében) veszítette el a bajnokságot a maga meccsét nyerõ Barcelonával szemben. Azonban az is világos, hogy a Real Madrid pillanatnyi formáját tekintve nagy meglepetés lenne, ha a fõvárosiak egy pontot sem tudnának szerezni a Rosaledában, a tét nélkül futballozó Málaga ellen.

De a meccseket ettõl még le kell játszani, és annak legalább lehet örülni, hogy a Barcelona tényleg az utolsó fordulóig harcban tudott lenni a trófeáért – az elmúlt két idény után, amikor bajnok is volt.

FC Barcelona – Eibar:
Barcelona, Camp Nou
20.00
Vezeti: Hernández Hernández
TV:
Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar.

Eibar: Riesgo, Capa, Gálvez, Lejeune, Juncá – Escalante, Dani García, Pedro León, Adrián, Inui – Enrich.