Ha Kupát nyernek, nem lesz külön ünneplés

Vasárnaptól vakáció július 12-ig | Szombat este Barcelona – Alavés

A Barcelona szombaton este játssza a szezon utolsó mérkõzését, és semmiképp sem lehet elégedett az idényével, miután a bajnoki címrõl és a BL-rõl lecsúszott az együttes. Egy vigasz maradt, a januári meneteléssel kivívott Kupadöntõ, amit ha sikerül megnyerni, úgy szépíthet az összképen a gárda. De ha nyer is a csapat, nagy ünneplés nem lesz.

Szervezett keretek között legalábbis egyáltalán nem tervezi a kupa ünneplését a katalán klub. Ha sikerül is legyõzni az Alavést, ami nem feltétlenül lesz könnyû, akkor sem tud igazán mit ünnepelni a klub és a csapat, mert a szezon nem sikerült jól. Ez persze nem vesz el semmit a kupa értékébõl, mert ebben a sorozatban sem volt könnyû feladat eljutni a fináléig és esetleg meg is nyerni azt.

A terv szerint a csapat és az utazó szurkolók még a Vicente Calderónban ünnepelnék meg a trófeát, ha gyõz a Barcelona, az otthon maradottak pedig a városban ünnepelhetnek, ha úgy adódik – spontán keretek között. De szervezett ünneplés nem lesz, és a játékosok ráadásul már vasárnaptól szabadságot kapnak egészen július 12-ig.

A klub pedig jövõ hétfõn jelenti majd be az új trénert, aki váltja a távozó Luis Enriquét. Ez az edzõ szinte biztosan a Bilbaoból távozó Ernesto Valverde lesz.