„Nem voltunk elég kiegyensúlyozottak”

Gratulál a Madridnak | Figyelmeztet a kupadöntõre és az Alavés erejére

A Liga elvesztésének okaként a bajnokság végeztével Luis Enrique is arra mutatott rá, hogy csapata nem volt elegendõen kiegyensúlyozott a szezon során, ezért nem sikerült zsinórban harmadszor is bajnokságot nyerni.

„Az elsõ percekben nem kaptuk el a fonalat, és ha nem figyelsz eléggé, az Eibar hamar megbüntet. De ez a meccs is bizonyította, hogy milyen volt ez a csapat az elmúlt években, soha nem adja fel. Más kérdés, hogy így sem sikerült úgy befejeznünk ezt a szezont ahogyan szerettük volna. Nem voltunk eléggé kiegyensúlyozottak, elsõsorban a hazai meccseken, és végeredményben erre fizettünk rá.”

A szurkolók vele voltak

„Ez egy pozitív dolog, mert a szurkolók általában nem szoktak ajándékban dicsérni senkit. Köszönjük nekik a támogatásukat. Azt hiszem, hogy a csapat nagyon sok mindent jól csinált az egész szezonban, sajnálatos, hogy a gyõzelem és a vereség között nagyon vékony a határvonal, ahogyan azt láthattuk is. Bízunk benne, hogy azért továbbra is tudunk címeket nyerni, de mindig vannak riválisok, akik ugyanazt akarják, és azon a szinten vannak, mint mi.”

Milyen érzései vannak elveszítve a bajnokságot?

„Tudva, hogy nem magadtól függesz, ugyanolyan érzéseim vannak, mint két héttel ezelõtt. Küzdöttünk a végéig. Gratulálni kell a bajnoknak, és egy másik sorozatra, trófeára gondolni, amit még megnyerhetünk. Ne felejtsük el, hogy az Eibar ma nagyon megnehezítette a dolgunkat, ugyanígy az Alavés is képes lehet rá.”

Miért nem nyerték meg az idei bajnokságot?

„A kiegyensúlyozottság miatt, ez kétségtelen. Elúsztak olyan meccseink, amelyek más esetekben nem.”

A hagyatéka

„Ez nem annyira érdekel. Én arra fogok emlékezni, amilyen szeretetet kaptam a szurkolóktól, a klubtól és a játékosoktól. A többi kevéssé érdekel.”

Elismerés

„Végtelenül sokszor hallottam, hogy Pep dicséri a játékosait. Az én esetemben ugyanez igaz. Ezek nélkül a játékosok nélkül lehetetlen lett volna ennyi trófeát elérni. Valószínûleg csinálhattuk volna sokkal rosszabban is. Nincs semmi, amit felróhatnék bárkinek. Nagyon sok dolgot jól csináltunk.”

A Madrid

„Amikor valaki megnyeri a Ligát, akkor jogos gyõztese a sorozatnak. Tudjuk, hogy hol hibáztunk, de ilyen egy magas szintû sorozat.”