Maxwell: Messi a legjobb, akivel valaha játszottam

Verratti szerinte marad | Nem fogja a játékvezetõkre a BL-kiesést

A Barça egykori balhátvédje, Maxwell a Cadena Ser mûsorában volt vendég, és mesélt arról, milyen volt átélni a PSG színeiben a 6-1-es meccset, valamint Messirõl és klub által csábítgatott Verrattiról is elmondta a véleményét.

„A legjobb, akivel valaha játszottam, az Messi. Biztos. Kétségtelen. Fantasztikus látni a képességeit, és hogy mit tud a labdával. Õ a legjobb mindenki közül, megtiszteltetés, hogy játszhattam vele.”

Cavani a napokban beszélt róla, hogy „nagyon furcsa dolgokat látott a pályán” a BL nyolcaddöntõjében, és szerinte a Barça tisztességtelenül jutott tovább ellenük. Maxwell, aki egyébként nem játszott a meccsen, részben egyetértett vele: „Egy ilyen eredményhez, igen, furcsa dolgoknak kell történniük. De ezt nem negatív értelemben mondom, nem is hibáztatok senkit. Egyszerûen sok nehézséggel találtuk szembe magunkat a pályán és ezek együttesen okozták a kiesésünket. Nem hibáztathatjuk csak a játékvezetõket, mert rosszak voltunk és ez a kiesés a játékosok érdeme is, de biztosan befolyásolták a játékvezetõ döntései is a végeredményt. Óriási szégyen volt ez nekünk…”

Végül Neymar és Verratti is szóba került – elõbbit esélyesnek tartja az Aranylabdára a jövõben, csapattársa pedig szerinte nem fog a nyáron eligazolni. „Neymarnak mindene megvan ahhoz, hogy harcoljon az Aranylabdáért. Verratti rendkívüli játékos, hihetetlen képességekkel, de szerintem a PSG-ben folytatja továbbra is, nem másik csapatban. A klub meg akarja õt tartani, mivel egy olyan projektünk van, amiben létfontosságú, hogy az ilyen szintû játékosokat, mint õ, megtartsuk. Szerencsésnek érzem magam, hogy személyesen ismerhetem és neki a PSG-ben kell maradnia, ha a klub szeretné, hogy a csapat tovább fejlõdjön. Remélem, nem erõszakolja ki a távozását” – utalt arra a brazil hátvéd, hogy a Barcelonának csak úgy van esélye Verrattit megszerezni, ha maga a játékos kéri az eladását