Az átigazolási stratégia neve: türelem

Bellerín és Verratti élveznek prioritást | Deulofeu visszatérés elõtt?

Arról, hogy az újdonsült tréner, Ernesto Valverde milyen elképzelésekkel vág majd neki a csapat menedzselésének, már írtunk, ám az együttest ezzel párhuzamosan meg is kell erõsíteni, azaz érkezõk is lesznek, ehhez pedig egy átigazolási irányvonal is szükséges, melynek fõbb elemei kikristályosodni látszanak: Bellerín, Verratti, Deulofeu, alternatívák és a türelem. 
 

 
A katalán egyesület legégetõbb problémája a jobbhátvéd pozíció. Alves távozása óta Sergi Roberto töltötte be a posztot, a saját nevelésû játékos többnyire elfogadható teljesítményt is nyújtott, de nem itt tudja a legjobbját nyújtani, ez világos. A spanyol visszamegy a középpályára, a helyére pedig a vezetés igazolni akar egy szélsõt, aki a felépülõ Aleix Vidallal harcolna a kezdõtagságért. 
 
A kiválasztott a spanyol és katalán sajtó egybehangzó értesülései szerint Hector Bellerín. Az Arsenal játékosát már évek óta szóba hozzák a katalán egyesülettel, melyben utánpótláskorában már futballozott. Azt, hogy végül Bellerín Barcelonában is fog kikötni, meglehetõsen nehéz megítélni. A labdarúgó idén hosszabbított az Arsenallal, ráadásul az a Wenger is marad a csapat élén további két évig, aki elcsábította õt Barcelonából, és megadta neki a lehetõséget az angol bajnokságban. Mi több, maga a játékos is váltogatja a nyilatkozatait. Májusban még azt mondta, hogy „ha nem írtam volna alá az új szerzõdésemet, az jelenté azt, hogy nem akarok itt lenni”, míg az elmúlt napokban már úgy nyilatkozott, hogy „boldogsággal tölt el a világ legjobb klubjának az érdeklõdése”. Természetesen a két mondat nem feltétlenül ellentétes, ugyanakkor Bellerín számára is világos vélhetõen, mire akarnak rákérdezni az újságírók ezekkel a kérdésekkel. Ezen felül pedig maga a transzfer is drága lenne, 40 millió euró alatt semmiképp sem engedné el az Arsenal a játékost.
 
Verratti
 
Ha nem lenne elég drága Bellerín, akkor Marco Verratti az lenne. Az olasz játékost régóta csábítja a Barcelona, ám Verratti egyelõre kitartott a párizsi projekt mellett. Noha egyre több olyan sajtóinformáció jelenik meg, mely szerint a játékos már-már hajlana a váltásra, és megunta a PSG sokadik sikertelen próbálkozását, hogy felzárkózzon az elithez, a legfõbb probléma maga a francia egyesület. Mint ismeretes, az arab pénzbõl gazdálkodó PSG-nek nincs szüksége arra, hogy eladja a legjobbjait, és ezt a párizsi vezetõk többször ki is jelentették. Ezen csak az változtatna, ha Verratti kérné az eladását, ám ez eddig nem történt meg. 
 
Jelenleg a párizsi klub sportszakmai vezetésében változások vannak, így Verratti ügynöke arra vár, hogy az új menedzsment felálljon, és beszélni tudjanak a jövõbeli elképzelésekrõl. Csak ezek után várhatóak konkrétumok az ügyben. 
 
Deulofeu
 
A tékozló fiú olyannyira nem nyerte el Luis Enrique tetszését, hogy a tréner távozásáig esélye sem volt Deulofeunak arra, hogy visszakerüljön Barcelonába. Valverde érkezésével azonban új fejezet nyílhat a számára, ráadásul a tavaszt már a Milanban töltõ támadó elég jó hónapokon van túl, amire Robert Fernández sportigazgató is felfigyelt. A visszavásárlási opciót 12 millió euróért tudná aktiválni a Barça, ám maga a játékos úgy nyilatkozott, hogy hosszú még a nyár, vannak ajánlatai, nem fog elkapkodni semmit sem. 
 
Alternatívák és a türelem
 
A fentiekbõl látszik, hogy egyik transzfert sem fogják bejelenteni két napon belül, mert mindkettõ nyélbe ütéséhez számos ponton nagy fordulatnak és elõrelépésnek kellene bekövetkeznie. Éppen ezért a jobbhátvéd pozícióra például számos alternatívát mérlegel a klub, ilyen Sidibé (Monaco), Semedo (Benfica) vagy Cancelo (Valencia) neve. Verratti és Deulofeu esetében azonban egyelõre nem tudni, vannak-e más nevek a kalapban, és ha igen, akkor kik is. Ráadásul André Gomes tavalyi leigazolása is mutatja, hogy a jelenlegi vezetõség egy-egy, a semmibõl elõbukkanó piaci lehetõségre is lecsap, ha úgy van, ez pedig még inkább kiszámíthatatlanabbá teszi, mire is számíthatnak a katalán szurkolók a klubtól az átigazolási piacon.