100 millió Verrattiért?

A Gazzetta szerint megpróbálja a Barca

Folytatódik a Verratti-saga, mivel a tegnapi hírek után olasz források szerint a Barcelona máris konkrét összeggel jelentkezik az olasz középpályásért az ügynökén keresztül: 100 millióval próbálja meggyõzni a PSG-t.

 

Tegnap számoltunk be róla a Facebook oldalunkon, hogy Verratti állítólag közölte a távozási szándékát a PSG vezetõségével, mivel ez az egyetlen útja arra, hogy csapatot váltson a nyáron. A történet ezek után folytatódik, méghozzá azzal, hogy az ügynöke fog beszélgetni a franciák vezetõivel az ajánlatokról és lehetõség tetõ alá hozni az üzletet, aminek a tárgya az olasz La Gazzetta dello Sport szerint egy 100 millió euró értékû ajánlat a Barcelona részérõl. 

Muszáj azonban óvatosan kezelni a hírt, hiszen ekkora összeg a Barça esetében ritkán merül fel, ráadásul egy hónappal ezelõtt számolt be róla a Sport.es, hogy 75 milliót tett félre a vezetõség igazolásokra, amik mellé a távozókból befolyó összeg adódhat hozzá. Arda eladásával akár össze is jöhet ez az összeg, de nagyon valószínûtlennek tartjuk, hogy egy játékosra ennyit elköltsön a klub, amivel gyakorlatilag kiürülne a kassza. Másrészt az is kérdés, vajon megér-e ennyi pénzt az olasz, vajon jobb-e ennyivel a középpályán lévõ jelenlegi opcióknál, hiszen Denis Suarez és Sergi Roberto is játékra jelentkezne, aztán ott van Rafinha és André Gomes is, akikkel szintén kezdenie kell valamit Valverdének – hacsak nem akarja õket eladni. 

Végül pedig vannak Verrattinak más kérõi is, akik szintén hajlandóak lennének horribilis összeget kifizetni érte: a mai információkat közlõ olasz La Gazzetta dello Sport szerint a Chelsea, a Bayern Munich és a Juventus is figyeli az eseményeket. Annyi viszont biztos, hogy a francia és olasz források is a Barcelona konkrét érdeklõdésérõl írnak, a háttérben tehát a puhatolózásoknál már többrõl van szó.