„A bajnokoknak címeket kell nyerniük”

Verratti ügynöke elismerte: a játékos távozni akar Párizsból

Az olasz Marco Verratti lehet az idei nyár slágertémája a Barcelonánál, és erre nem csak a hétfõn megjelenõ sajtóértesülések és annak villámgyors cáfolata engednek következtetni, hanem a játékos ügynöke, Donato di Campli is megerõsítette a keddi nap folyamán: ügyfele távozni szeretne Párizsból. 
 

„Egy igazi bajnokot képviselek, és a bajnokoknak címeket kell nyerniük” – nyilatkozott elõször sejtelmesen a Sky Sports médiumnak Donato di Campli, az olasz futballista ügynöke, ezután azonban tiszta vizet öntött a pohárba.
 
Nem lehet tagadni, a helyzet komplikált, de kifejeztük az álláspontunkat a PSG vezetõségének. Sok klub a világon megpróbál akár olyan játékost is megszerezni, akinek még hosszú távú szerzõdése van az aktuális egyesületével. A labdarúgás ilyen, ezt el kell fogadnunk. Ez nem a Barcelonáról szól, hanem sportszakmai projektekrõl” – így di Campli, aki végül azzal zárta a mondandóját, hogy kevés esélyt lát Verratti hazatérésére, mivel „nem hiszem, hogy Olaszországban megengedhetnek maguknak a klubok egy ilyen nagyságrendû transzfert.”
 
Mit is jelent ez valójában? 
 
Verratti már többször is kijelentette korábban, hogy a Barcelona stílusa közel áll a szívéhez, és hogy egy nap szívesen játszana a katalán fõvárosban. Az is igaz azonban, hogy jól érzi magát Párizsban, kulcsembere a PSG-nek, valamint többször is beszélt arról, hogy a PSG egyfajta család is a számára.
 
Ennek fényében két opció lehetséges: Verratti nyomást akar gyakorolni a Paris Saint-Germain vezetõségére, hogy világklasszis játékosokat igazolva mellé végre ténylegesen a Bajnokok Ligája elhódítására aspirálhasson a francia klub. Ez azt jelentené, hogy a Barcelona érdeklõdését csak kihasználja a játékos azért, hogy versenyképesebb legyen a PSG a nemzetközi színtéren. A francia klubról elmondott fenti szavai alapján ezt a lehetõséget sem lehet kizárni. 
 
A másik alternatíva az lenne, hogy Verratti ténylegesen megunta a várakozást a PSG nagy áttörésére, és váltani akar. Egy topcsapathoz akar igazolni, és habár kérõkbõl nincs hiány – Bayern München, Juventus vagy éppen a Manchester City is résen van – , a legfõbb sajtóértesülések szerint és a korábbi nyilatkozata alapján arra lehet következtetni, hogy Verratti elsõdleges óhaja a barcelonai karrier. Annál is inkább lehetséges ez a forgatókönyv, mert Verratti Barcelonában Xavi örökébe léphetne, a világ legjobbjaival játszhatna együtt, ráadásul mindezt úgy, hogy a középpálya „fõnöke”, szervezõje lehetne Iniesta mellett, akinek a szerzõdéshosszabbítása még jelenleg sincs lezárva
 
Korai lenne tehát kijelenteni, hogy szerdától Verratti feliratú mezeket árul majd a Barcelona, ugyanakkor két dolog biztos: di Campli szavait üzenetként is lehet értelmezni a Barcelona irányába, hogy ha valamikor van esély Verratti megszerzésére, akkor az ez a nyár. Másrészt afelõl nem lehet kétség, hogy a középpálya kvalitását illetõen lehetnek kétségei Valverde mesternek, az olasz játéka pedig sok mindenben hasonlít a nagy barcelonai elõdökre.