Középsõ védõt nem, szélsõket igen?

Marlon felkerülhet a felnõtt keretbe | Abidal stílusú játékost keresnek

Minden valószínûség szerint Ernesto Valverde vezetõedzõ és Robert Fernández sportigazgató úgy döntöttek, hogy nem erõltetik egy középsõ védõ leigazolását a nyáron – még úgy sem, hogy Jeremy Mathieu minden bizonnyal el fogja hagyni a klubot. A középsõ védõ posztot alap esetben Mascherano, Piqué, Umtiti és Marlon fednék le, ha utóbbi ténylegesen felkerül a felnõtt keretbe.

A terv mindemellett számol azzal, hogy a csapat igazolna egy olyan balhátvédet, aki egyben középsõ védõ poszton is bevethetõ, hasonlóan ahhoz, ahogyan Abidal játszott a korábbiakban. Más kérdés, hogy erre a posztra, ilyen kritériumokkal még nincs komoly jelöltje a klubnak, egyedül Davinson Sánchez neve merült fel korábban az Ajaxból, de érte 25 millió eurót kérnek, amit a Barcelona vezetése sokall.

Ha nem lenne ilyen, szélen és a védelem tengelyében is bevethetõ igazolás, úgy Marlon esélyei nõnének arra, hogy jövõre a felnõtt keretben folytassa. Ezt az elõszezonbeli teljesítményén felül még az is befolyásolhatja, hogy a Barcelona B június végén végül kiharcolja-e a feljutást a másodosztályba. Ha igen, úgy Marlon könnyen maradhat papíron a B csapat játékosa, ám idõrõl idõre felhívható lenne Valverde számára. A fiatal brazil védõt néhány esetben Luis Enrique is használta az elmúlt szezonban, és mivel összességében meggyõzõen teljesített, a klub kiváltja rá a meglévõ opciós jogát, és végleg megvásárolja a Palmeirastól.

A Barcelona mindemellett továbbra is keres egy jobbhátvédet, ám egyelõre Bellerínen kívül nincs komoly jelöltje erre a posztra, az Arsenalt erõsítõ szélsõ azonban szintén nagyon drága lenne.