Verratti: A Barça a játékosban bízik

Franciaországban nincs kivásárlási ár | Kérnie kellene a transzfert

Marco Verratti ügynökének, Donato di Camplinak a szavai jelentik az egyedüli reményt a Barcelonának arra, hogy meg tudja szerezni Marco Verrattit a nyári átigazolási idõszakban. A PSG már korábban kijelentette, hogy nem áll szándékában eladni a futballistát, ráadásul nem is kötelezhetõ erre.

Franciaországban ugyanis Spanyolországgal ellentétben nincs kivásárlási ára a futballistáknak. Szerzõdés szerint tehát egyik francia klub sem kötelezhetõ arra, hogy engedje el a játékosait, ha elegendõen magas ajánlatot kap érte. Ez alapján a Barcelona esélyei a nullához konvergálnak, ha meg akarja szerezni a futballistát, hiába ajánlana érte 100 milliót is… Egyetlen egy dolog miatt van mégis esélye a gránátvörös-kékeknek.

Ahogyan írtuk is, Donato di Campli nyilatkozatának lehet olyan olvasata, hogy a játékos tényleg el akarja hagyni a klubját, és ha ez valóban így van, akkor Verratti kérheti a PSG-t, hogy engedje el Barcelonába. Ez lehet az egyedüli olyan körülmény, ami esélyt adhat a Barcelonának, hogy egyáltalán tárgyaló asztalhoz tudjon ülni a francia egyesület vezetésével.

Azt, hogy a Barcelonának egyáltalán szüksége van-e az olasz játékosra, ebben a cikkünkben elemeztük.