Valverde számol Alcácerrel és Gomessel

A szezon vége is ad okot az optimizmusra | Mások lehetnek a távozók

Lesznek távozók az elmúlt szezonhoz képest a csapatból, de két olyan játékos esetében szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy maradnak, akiknek nem feltétlenül volt sikertörténet az utóbbi szezon. André Gomes és Paco Alcácer is maradhatnak a keretben jövõre.

 

Ernesto Valverde legalábbis számít a két futballistára, és ebben az is benne lehet, hogy mindkét játékosnak jobban sikerült a szezon befejezése, mint alapvetõen az egész idény. André Gomes nagyon sokba került a klubnak egy évvel ezelõtt, ehhez képest nagyon keveset tudott adni a csapatnak, de talán még az utolsó mérkõzéseken játszott a legjobban, legmagabiztosabban. Ettõl függetlenül korántsem lesz könnyû dolga a jövõ évben, különösen akkor nem, ha a Barcelona valahogyan meg tudja szerezni Marco Verrattit, aki az egyedüli cél a középpálya erõsítésére.

Paco Alcácer talán még Gomesnél is rosszabbul kezdett a Barcelonában, hosszú hónapokon át képtelen volt gólt szerezni, és szinte minden lehetõségét elpuskázta – ha egyáltalán játszhatott Luis Suárez helyett. Végül azonban jött egy-egy gól, jobb megoldások, és szépen lassan az önbizalma is visszatért Alcácernek, aki összesen 8 gólt szerzett az idényben, ami ahhoz képest már messze nem olyan rossz teljesítmény, hogy a spanyol tényleg csak akkor játszott, ha valaki nem állt rendelkezésre a támadóhármasból, és akkor sem mindig. A kupadöntõn szerzett gólja pedig alapvetõen kerekké tette a szezonját.

Valverde persze nem csak a fentiek miatt számít rájuk a következõ szezonban, hanem mert úgy érzi, fontos elemei lehetnek a keretnek, és abban valóban lehet bízni, hogy mindkét futballistában még több is rejlik annál, mint amit megmutattak az elsõ szezonjukban. A távozók tekintetében tehát másokra kell számítani a keretbõl, nem rájuk.