2017.10.18 | Lukács napja van
Főoldal > Labdarúgás
VERRATTI ÜGYNÖKE ELISMERTE: A JÁTÉKOS TÁVOZNI AKAR PÁRIZSBÓL
"A bajnokoknak címeket kell nyerniük"
Baranyai Tamás | 2017. 06. 13., 11:54
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
Az olasz Marco Verratti lehet az idei nyár slágertémája a Barcelonánál, és erre nem csak a hétfőn megjelenő sajtóértesülések és annak villámgyors cáfolata engednek következtetni, hanem a játékos ügynöke, Donato di Campli is megerősítette a keddi nap folyamán: ügyfele távozni szeretne Párizsból. 
 

"Egy igazi bajnokot képviselek, és a bajnokoknak címeket kell nyerniük" - nyilatkozott először sejtelmesen a Sky Sports médiumnak Donato di Campli, az olasz futballista ügynöke, ezután azonban tiszta vizet öntött a pohárba.
 
"Nem lehet tagadni, a helyzet komplikált, de kifejeztük az álláspontunkat a PSG vezetőségének. Sok klub a világon megpróbál akár olyan játékost is megszerezni, akinek még hosszú távú szerződése van az aktuális egyesületével. A labdarúgás ilyen, ezt el kell fogadnunk. Ez nem a Barcelonáról szól, hanem sportszakmai projektekről" - így di Campli, aki végül azzal zárta a mondandóját, hogy kevés esélyt lát Verratti hazatérésére, mivel "nem hiszem, hogy Olaszországban megengedhetnek maguknak a klubok egy ilyen nagyságrendű transzfert."
 
Mit is jelent ez valójában? 
 
Verratti már többször is kijelentette korábban, hogy a Barcelona stílusa közel áll a szívéhez, és hogy egy nap szívesen játszana a katalán fővárosban. Az is igaz azonban, hogy jól érzi magát Párizsban, kulcsembere a PSG-nek, valamint többször is beszélt arról, hogy a PSG egyfajta család is a számára.
 
Ennek fényében két opció lehetséges: Verratti nyomást akar gyakorolni a Paris Saint-Germain vezetőségére, hogy világklasszis játékosokat igazolva mellé végre ténylegesen a Bajnokok Ligája elhódítására aspirálhasson a francia klub. Ez azt jelentené, hogy a Barcelona érdeklődését csak kihasználja a játékos azért, hogy versenyképesebb legyen a PSG a nemzetközi színtéren. A francia klubról elmondott fenti szavai alapján ezt a lehetőséget sem lehet kizárni. 
 
A másik alternatíva az lenne, hogy Verratti ténylegesen megunta a várakozást a PSG nagy áttörésére, és váltani akar. Egy topcsapathoz akar igazolni, és habár kérőkből nincs hiány - Bayern München, Juventus vagy éppen a Manchester City is résen van - , a legfőbb sajtóértesülések szerint és a korábbi nyilatkozata alapján arra lehet következtetni, hogy Verratti elsődleges óhaja a barcelonai karrier. Annál is inkább lehetséges ez a forgatókönyv, mert Verratti Barcelonában Xavi örökébe léphetne, a világ legjobbjaival játszhatna együtt, ráadásul mindezt úgy, hogy a középpálya "főnöke", szervezője lehetne Iniesta mellett, akinek a szerződéshosszabbítása még jelenleg sincs lezárva
 
Korai lenne tehát kijelenteni, hogy szerdától Verratti feliratú mezeket árul majd a Barcelona, ugyanakkor két dolog biztos: di Campli szavait üzenetként is lehet értelmezni a Barcelona irányába, hogy ha valamikor van esély Verratti megszerzésére, akkor az ez a nyár. Másrészt afelől nem lehet kétség, hogy a középpálya kvalitását illetően lehetnek kétségei Valverde mesternek, az olasz játéka pedig sok mindenben hasonlít a nagy barcelonai elődökre. 

 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 18. Szerda (20:45)
Bajnokok Ligája csoportkör
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu