2017.10.18 | Lukács napja van
Főoldal > Labdarúgás
A SZEZON VÉGE IS AD OKOT AZ OPTIMIZMUSRA | MÁSOK LEHETNEK A TÁVOZÓK
Valverde számol Alcácerrel és Gomessel
Záborszky Iván | 2017. 06. 16., 06:59
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Lesznek távozók az elmúlt szezonhoz képest a csapatból, de két olyan játékos esetében szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy maradnak, akiknek nem feltétlenül volt sikertörténet az utóbbi szezon. André Gomes és Paco Alcácer is maradhatnak a keretben jövőre.

 
Ernesto Valverde legalábbis számít a két futballistára, és ebben az is benne lehet, hogy mindkét játékosnak jobban sikerült a szezon befejezése, mint alapvetően az egész idény. André Gomes nagyon sokba került a klubnak egy évvel ezelőtt, ehhez képest nagyon keveset tudott adni a csapatnak, de talán még az utolsó mérkőzéseken játszott a legjobban, legmagabiztosabban. Ettől függetlenül korántsem lesz könnyű dolga a jövő évben, különösen akkor nem, ha a Barcelona valahogyan meg tudja szerezni Marco Verrattit, aki az egyedüli cél a középpálya erősítésére.

Paco Alcácer talán még Gomesnél is rosszabbul kezdett a Barcelonában, hosszú hónapokon át képtelen volt gólt szerezni, és szinte minden lehetőségét elpuskázta - ha egyáltalán játszhatott Luis Suárez helyett. Végül azonban jött egy-egy gól, jobb megoldások, és szépen lassan az önbizalma is visszatért Alcácernek, aki összesen 8 gólt szerzett az idényben, ami ahhoz képest már messze nem olyan rossz teljesítmény, hogy a spanyol tényleg csak akkor játszott, ha valaki nem állt rendelkezésre a támadóhármasból, és akkor sem mindig. A kupadöntőn szerzett gólja pedig alapvetően kerekké tette a szezonját.

Valverde persze nem csak a fentiek miatt számít rájuk a következő szezonban, hanem mert úgy érzi, fontos elemei lehetnek a keretnek, és abban valóban lehet bízni, hogy mindkét futballistában még több is rejlik annál, mint amit megmutattak az első szezonjukban. A távozók tekintetében tehát másokra kell számítani a keretből, nem rájuk.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 18. Szerda (20:45)
Bajnokok Ligája csoportkör
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu