RMC: Neymar tárgyalni fog a PSG-vel

Az édesapja és a francia klub sportigazgatója a napokban egyeztetnek

A ‘Radio Monte Carlo’ francia rádiócsatorna értesülései szerint Neymar édesapja, aki egyben a játékos menedzsere is, és a Paris-Saint Germain sportigazgatója, Antero Henrique a következõ napokban találkozni fognak, hogy tárgyaljanak a brazil párizsi kontraktusának a részleteirõl. 
 
Amint arról vezetõ brazil és spanyol valamint francia sajtótermékek is beszámoltak a napokban, Neymar és a Paris-Saint Germain közös jövõje egyáltalán nem a realitástól elrugaszkodott ötlet. A játékos a hírek szerint Messi árnyékából távozna, a PSG pedig végre topcsapatként akarja magát definiálni, és ehhez szüksége van a világ legjobb öt játékosainak egyikére, ahogyan azt beismerte a minap a párizsiak vezetõedzõje, Unai Emery. 
 
A katalán klub természetesen bízik abban, hogy Neymar maradni szeretne Katalóniában, és nem áll szándékában megválni a dél-amerikai csillagtól. A klub elnöke, Josep María Bartomeu azt nyilatkozta, hogy nyugodt a játékos jövõjét illetõen, míg Jordi Mestre alelnök szerint „200%, hogy Neymar továbbra is a gránátvörös-kék mezt viseli majd”. Az egyesület azonban vajmi keveset tud tenni, amennyiben a PSG kifizeti a játékos 222 millió eurós kivásárlási árát.
 
Habár az UEFA által bevezetett Financial Fair Play névre hallgató licencrendszer némileg megköti a párizsiak kezét, a PSG idén nyáron eddig csak nagyjából 13 millió eurót költött a Real Sociedadtól megvásárolt Yuri Berchiche játékjogára, így van még lehetõsége alkalmazkodni az új szituációhoz, pláne, ha a játékosok értékesítésébõl származó összegeket is számításba vesszük.
 
A ‘Radio Monte Carlo’ szerint ugyanis éppen Neymar az, aki felvette a kapcsolatot a párizsi klubbal. A játékos édesapja valamint a PSG sportigazgatója, Antero Henrique az ‘RMC’ szerint a napokban találkozni is fognak, hogy egyeztessenek a labdarúgó igényeirõl valamint a transzfer megvalósíthatóságáról. A felvázoltakat erõsítheti, hogy Henrique a csapat Egyesült Államokbeli túrájáról tért vissza idõ elõtt a francia fõvárosba, és egyeztetett bizonyos ügyeket illetõen Nasser Al-Khelaifi tulajdonossal. 
 
Amint az ismeretes, Neymar édesapja tavaly többször is beszélt a PSG vezetõivel. Mint utóbb kiderült, akkor egy elõnyösebb barcelonai kontraktus kiharcolása állt a háttérben. Ezúttal ez nem játszik, ugyanis a Barcelona pénzügyileg már nem tud nagyobb kötelezettséget vállalni, mert így is az egyik legmagasabb összeget költi a játékosok bérezésére. A közösségi oldalán egyébként rendkívül aktív játékos egyelõre még semmilyen formában nem reagált az értesülésekre.