Az öltözõ szava döntõ lehet Neymarnál

Beszéltek vele Messiék | Még így is kérdéses a jövõ

A ma éjjel szerzett két gyönyörû góljával Neymar megmutatta, miért akarja õt a PSG megszerezni és miért aggódik nagyon a csapat, hogy elveszítik az egyik legjobb játszótársukat. A meccs elõtt megtartott csapatmegbeszélés és Messiék szava azonban hatásos lehet, aminek az eredményeképpen lehet, hogy sikerül maradásra bírni õt – erre most a hírek szerint minden korábbinál jobb esély van.

Egyöntetû spanyol hírek szerint a tegnapi délután arról szólt, hogy a csapat kapitányai és hangadói mindannyian beszéltek Neymarral arról, nem szabadna eligazolnia, számítanak rá és vele akarnak megnyerni újra mindent. A hírek hatására a RAC1 katalán rádió, a Marca és a SPORT is arról számolt be, hiába készül már a párizsi szerzõdése, bõven van még esélye a maradásra.

A Juventus ellen a pályán például nyoma sem volt a lassan hete zajló szappanoperának, ugyanakkor a háttérhíreken kívül semmi újabb fejlemény nincs az ügyben – és ami a legfontosabb, sem Neymar, sem apja-ügynöke nem szólalt meg a jövõjével kapcsolatban. Bartomeu elnök mindenesetre a tegnapi beszélgetéseknek köszönhetõen magabiztosan nyilatkozott a brazil támadóról, mint mondta, „mindig is nyugodtak voltunk Neymar kapcsán”.

Sokáig viszont nem lehet fenntartani ezt a bizonytalanságot és elõbb-utóbb ki kell állnia az érintettnek is a sajtó és a szurkolók elé, és ha marad, legalább azt megmagyaráznia, miért tartott eddig a hallgatása…