A vezetés visszalép Martínez leigazolásától

Sokallják a 32 millió eurót | Más célokra tartalékolnák a pénzt

Egybehangzó katalán és spanyol értesülések szerint Iñigo Martínez várhatóan mégsem lesz a Barcelona játékosa, miután a klubvezetés nem akarja kifizetni a futballistáért a 32 millió eurós kivásárlási árat. Korábban szinte biztosnak tûnt, hogy a Barcelona annak ellenére is leigazolja a baszk védõt, hogy ezt csak 32 millió eurót kifizetése mellett teheti meg.

A játékos nyitott lenne a váltásra, különösen úgy, hogy kifejezetten Ernesto Valverde edzõ számítana rá, tehát várhatóan játéklehetõséget is kapna. A Barcelona döntésében az az érdekes, hogy éppen az új edzõ, Ernesto Valverde kérését nem tekinti prioritásnak a klubvezetés, és engedné el most az igazolást azzal a címszóval, hogy nagyobb prioritások is vannak jelen pillanatban a kereten belül.

Ez nyilvánvalóan Neymar pótlása, illetve egy irányító középpályás szerzõdtetése, mindkettõ nagyon drága mulatság is lehet, ilyen szempontból lehetséges, hogy nem mindegy a vezetés számára, hogy kifizet-e már elõre 32 milliót Martínezért, különösen úgy, hogy a kiszivárgott, elpletykált információk szerint a Barcelona vezetése ténylegesen felhasználná a Neymarért kapott pénz egy részét más, nem játékosvásárlási célokra – mert, szükség van rá.

Ez alapján várható, hogy a klub mégis csak a Piqué, Umtiti, Mascherano, Marlon középsõ védõ négyessel vágna bele a szezonba, amibõl Marlon szerepe és lehetõségei kétségesek, mert a brazil a hírek alapján még nem gyõzte meg Valverdét, hogy stabil megoldás lehet Piqué vagy Umtiti helyett.