Hajszolják a nagy dobást: Coutinho vagy Dembélé?

100 millió euró fölötti transzfer várható | Súlyosan kicsúsztak az idõbõl

Neymar eligazolásától függetlenül is nagyon elkésett az idei átigazolásokkal a Barcelona, de figyelembe véve a brazil távozását ez még inkább igaz. Augusztus 10-ig mindössze Semedo érkezett és Deulofeu tért vissza – ez utóbbi esetben azonban tárgyalni sem kellett. Nincs irányító középpályás, nincs új támadó, és nincs középsõ védõ sem, ez utóbbit Ernesto Valverde szerette volna elérni. A klubvezetés szénája nem áll kifejezetten jól a szurkolók elõtt, éppen ezért már nagyon le szeretnének zárni egy transzfert, hogy pótolják Neymart, erre Coutinho és Dembélé az esélyesek.

A Barcelona hosszú hetek óta próbálja meggyõzni a Liverpoolt és a Dortmundot, hogy adja el a játékosát, de túl sok sikert nem sikerült felmutatni. Dembéléért a Dortmund most már 150 millió eurót kér, ami nyilvánvalóan elrugaszkodott gondolat, és a Barcelona nem fizetheti ki, Coutinhóért pedig a jelek szerint kevés még a 100 milliós ajánlat is. A játékosok a maguk részérõl nyitottak lennének a váltásra, de ez valószínûleg önmagában még kevés.

Dembélé esetében az ugyan már bizakodásra ad okot, hogy a BVB legalább nyitott a tárgyalásokra, az más kérdés, hogy most 150 millió eurót akar kapni egy olyan játékosért, aki egy évvel ezelõtt még csak 15 millióba került. Ez azonban az a szál, ahol talán kevesebb esélye van pillanatnyilag a Barcelonának.

Coutinho megszerzésére nagyobb esély mutatkozik, itt ugyanis a játékos is jobban erõlteti, hogy engedjék el, bár hivatalosan még nem kérte a „transfer request”-et, aminek Angliában van kultúrája. A Barcelona már küldött egy delegációt Liverpoolba Óscar Grau, Raül Sanllehí és Javier Bordas személyében, de egyelõre Jürgen Klopp és a klub vezetése nem bizonyult rugalmasnak.

Az ajánlat a 100 millió eurót súrolja vagy túl is lépi. Amiben a Barcelona bízhat, hogy Coutinhóért 4 éve mindössze 10 millió eurót fizetett a Liverpool, most ennek a tízszeresét kaphatják, és ez az üzlet a tulajdonosoknak tetszene is. Illetve abban is bízhatnak Katalóniában, hogy a Liverpoolt alapvetõen érdekelné André Gomes és Rafinha megszerzése, a kérdés csak az, hogy mennyire.