Mi történik Messi hosszabbításával?

Július 5-én jelentették be az egyezséget | Újabb ellentmondások

A katalán egyesület jelen pillanatban nem a legszebb napjait éli meg, ráadásul hiába jelentette be már július 5-én Leo Messi hosszabbítását, a támadó még mindig nem írta alá az új szerzõdését. Messi jelenlegi kontraktusa 2018 nyarán lejár, vagyis januártól szabadon tárgyalhat más klubokkal. A klubvezetés szerint mindenben megállapodtak már, nincs miért aggódni, a jelek azonban másra utalnak.

Az FC Barcelona július 5-én jelentette be hivatalos közlemény formájában, hogy megállapodott Leo Messivel a folytatásról. A kommüniké megjegyzi, hogy a szerzõdés aláírására „a következõ hetekben kerül majd sor azok után, hogy a játékos csatlakozik az elsõ keret felkészüléséhez”.  

A papírokat azonban azóta sem írták alá a felek, ami szokatlanul különös. Pláne az ellentmondások érdekesek az ügy körül. Josep María Bartomeu elnök ugyanis július végén úgy nyilatkozott, hogy „Messi már aláírta az új szerzõdését, de szeretnénk azt megfelelõen bemutatni”. Ennek mondott ellent csütörtök kora délután a brazil Paulinho bemutatásán Jordi Mestre alelnök, aki úgy nyilatkozott, hogy „mindenben megállapodtunk már Messivel, de a szerzõdést még nem írtuk alá”.

A Neymar-ügy kapcsán Mestre volt az, aki elsõként „200%-ra” ígérte a brazil maradását. Az alelnök nem bánta meg a szavait, amikor Paulinho bemutatásán szembesítették velük, és úgy fogalmazott, hogy „akkor még úgy álltak a dolgok”. Mestre végül második kérdésre annyit tett hozzá Messi új kontraktusához, hogy „meglepõdnék, ha végül nem írná alá”.

Mindeközben Pep Segura klubmenedzser a Madrid elleni, 2-0-ra elveszített mérkõzés után azt mondta, hogy „Messi ügyét személyesen Bartomeu elnök úr felügyeli, így arról nem tudok információval szolgálni”.

A katalán sajtó úgy véli, az aláírás hiánya jelenthet valamit, hiszen Messi nem sûrûn áll ki a média elé, és nem is szeret nyilatkozni, de az évek során tettekkel mindig jelezte, mi a véleménye a dolgokról. Így amikor például Luis Enriquével összetûzésbe került 2015 elején, úgy hirtelen a semmibõl kihagyta a hagyományosan január elsején megtartott, a közönség számára is nyitott tréninget a Miniestadiban.