„Neymar távozásával mélységet veszítettünk”

Valverde elégedett a Betis elleni játékkal | Messi játszhat hamis 9-est

Ernesto Valverde nagy vonalakban elégedett volt csapata Betis elleni teljesítményével, de jelezte, Neymar nélkül mélységet veszített a csapat, amit pótolni kell.

Messi posztja

„Az egyik lehetõség volt, amit értékeltünk, hogy hamis 9-est játsszon, és próbáljuk meg jobban használni Deulofeu és Paco gyorsaságát. Néhányszor próbáltunk már hasonlót az Egyesült Államokban is. Ezen kívül ez segített abban is, hogy rendezettebben tudjuk visszazárni szükség esetén. Ami a letámadást illeti, azt gondoltam, hogy Sergi Roberto segíthet nekünk, és három labdát is szerzett az ellenfél térfelén. Szerintem jól játszottunk, és domináltuk a játékot. Kicsit nehezen ment megszerezni az elsõ gólt, de aztán az ellenfél kicsit kisebb ellenállást tanúsított a második félidõben.”

Hasonlít a jelenlegi Barça arra, amit látni szeretne?

„Végeredményben, függetlenül attól, hogy hogyan látszol, a stílus nem változik. Szükségünk van játékosokra, akik segítenek belül, mert Neymar távozásával mélységet veszítettünk, és ezt meg kell találnunk. Ettõl függetlenül a kulcs az egységességben van, hogy közösen támadjunk és védekezzünk is. Mindig együtt kell lennünk, hogy jó lövõhelyzeteink legyenek, és hogy jól szervezettek legyünk védekezésben is.”

Sok lehetõség kellett a vezetõ gólhoz

„Az igaz, hogy fontos játékosok hiányoztak, de más játékosoknak kell ilyenkor elõlépniük. Az sem normális, hogy Messi három kapufát lõ. Amikor nincsenek bizonyos játékosok, megoldásokat kell találnunk. Több önfeláldozás kell, más módon kell célhoz érnünk.”

Van meghatározott játékrendszer?

„Alapvetõen nem szeretek túl sokat változtatni. Mindig négy védõvel játszottunk. A többit tekintve pedig nincs túl nagy különbség.”

Messi mint hamis 9-es

„Ez egy lehetõség, ami a rendelkezésünkre áll. Azt nem fogom megtenni, hogy elõre elmondom az ellenfeleknek, hogy mit fogunk csinálni. Ez egy elõny, tudjuk így is használni, és majd meglátjuk, hogyan lesz. Az nyilvánvaló, hogy szükségünk van olyan játékosokra, akikkel mélységet tudunk teremteni.”

Sergi Roberto

„Ma középpályás volt, meglátjuk, hogy mi lesz legközelebb. Van benne energia, remekül érkezik, nagy munkát végez támadásban és védekezésben is. Ma nagyon jól játszott, nagyon boldogok vagyunk vele, meglátjuk, hogy hogyan lesz.”

Most nem a foci volt a legfontosabb

„Ez egy különleges nap volt nagyon sok szempontból a Barcelonában és Cambrilsban történtek miatt. A szolidaritást erõsítette mindenhol a városban és mi sem lehetünk kevesebbek. Az élet megy tovább, de tisztelegnünk kell az áldozataink elõtt.”