Valverde: „Gyõzni akarunk és jól játszani”

Indul a bajnoki szezon | Sok hiányzóval kell számolni

A Betis csapata ellen kezdi meg szereplését hazai pályán a Barcelona a Liga 2017-2018-as kiírásában. Ernesto Valverde komoly és bátor ellenfélre számít, akiknek plusz lökést adhat az is, hogy Quique Setién személyében új edzõjük van.

Bátor ellenfél

„A Betis hamar meg akarja majd szerezni a labdát, így magasan a mi térfelünkön már nyomást akarnak gyakorolni ránk. Ha sikerül kijátszanunk ezt, akkor megnyílnak majd elõttünk a területek, így helyzeteket tudunk teremteni. Az ellenfelünk nem fog hátravontan védekezni, láthattuk már az elõszezonban is, milyen bátran játszanak.”

„Az elsõdleges célunk, hogy jól játsszunk és nyerjünk. Meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között.”

Hiányzók minden csapatrészben

„Iniesta nem edzett szombaton, Piquérõl pedig csak a gyakorlás után döntünk. Luis Suárez személyében egy fontos játékosunk hiányzik, de vannak megfelelõ támadóink, akik elõreléphetnek és átvehetik a helyét.”

Mindenkit megérintett a csütörtöki támadás

„Ez egy nagyon szomorú helyzet, mind a klub, mind a csapat minden lehetséges módon támogatjuk az áldozatokat. Nagyon kemény nap volt mindannyiunk számára a csütörtöki, ami mindenkit elgondolkoztatott.”

Messi

„Õ a világ legjobbja, szerencsések vagyunk, hogy nálunk játszik. De a többieknek segíteni kell õt. Meg kell találnunk azt a taktikai rendszert, ami engedi tündökölni Messit, csakúgy, mint a csapattársait.”