„A Barça május 10. óta tudja, hogy Neymar elmegy”

Minguella durva kritikái | Reméli, nem jön Coutinho | Trófea nélküli idény

Josep María Minguella, a Barcelonához talán legközelebb álló játékosügynök szerint a Barcelona vezetõi nem hivatkozhatnak arra, hogy nem tudták idõben, hogy Neymar el akarja hagyni a klubot. Minguella szerint ugyanis õ maga mondta el ezt Josep María Bartomeu elnöknek és Robert Fernández sportigazgatónak. Minguella, „a szalvétás ember”, aki Messit hozta egykor a Barcelonához úgy látja, hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok, illetve bízik benne, hogy Coutinhót nem igazolják le, de szerinte a Barcelona ettõl függetlenül ebben az idényben semmit nem fog nyerni.

 
Neymar

„A Barça május 10. óta tudja, hogy Neymar nem itt fogja folytatni, mert ezt én mondtam el az összegekkel együtt, amit Neymarnak és az apjának fognak fizetni. Ezt elmondtam profi szakosztályok igazgatójának, Albert Solernek, de mivel mindenrõl, amit én mondok, csak jegyzetelnek, egyébként pedig csinálják, amit szeretnének. Ezért csinálják azt, amit csinálnak.”

Nem hozná Coutinhót

„Én, mint Josep Maria Minguella, a Barcelona pártoló tagja nagyon remélem, hogy nem igazolják le Coutinhót. Csak mondja meg nekem egy edzõ, hogy hol játszana. Ez ugyanaz a kérdés, amit feltettem, amikor leigazolták Ardát. Neveket igazolni nagyon jó, de aztán valahol játszaniuk is kell. A Liverpool hány trófeát nyert vele, és hány gólt szerzett? Ki volt csere az Espanyolban 19 évesen?”

Túl sok pénz Dembéléért

„Õk ugyanazok az emberek, akik elvezettek minket a sportszakmai szakadék szélére, igazolva tavaly 8 játékost, akik közül egyedül Umtiti vált be. Nem lenne joguk továbbra is igazolni. Most nem tudják hova tenni ezeket a játékosat. Úgy csinálnak, mintha minden fantasztikusan menne. Amikor ott vagy egy olyan klub élén, mint a Barcelona, döntéseket kell hoznod. Vannak emberek a Barçában, akik nem csináltak semmit egy éve, és legközelebb akkor álltak csak elõ, amikor leigazolták Dembélét, hogy elmondják, mennyibe került. Bartomeuéknak szégyellniük kellene magukat, hogy igazoltak egy 20 éves gyereket 150 millióért, aki 7 gólt lõtt egy idényben.”

Rossz tárgyalók, rossz eladások

„Ez a teljes csõdbe fog torkollni. Hány játékost tudtak elhelyezni azok közül, akiket olyan nagy zajjal és hittel, reklámmal igazoltak? André Gomes, Alcácer, Digne… Nem tudják elhelyezni õket, mert ezek a játékosok nem ütnek meg bizonyos szintet, a piacon pedig nem fizetnek ekkora fizetéseket ilyen játékosoknak. Jövõre majd nem fogják tudni hova tenni Paulinhót, egy olyan játékost, aki 9 csapatban volt hat év alatt. Ki tárgyalt a Barcelona részérõl Pualinhóval, hogy végül 40 milliót kellett érte fizetni? Matuidi 20 millióba került a Juventusnak.”

Összehasonlítás a Madriddal

„Kell csinálni egy listát azokról a játékosokról, akik beváltak, és akik kudarcot vallottak a Madridban az elmúlt 3-4 évben, és ugyanezt megcsinálni aztán a Barcelonával.”

Coutinho fizikálisan gyenge, és nincs helye

„Most el fogják hozni Coutinhót 150 millióért? Láttátok már játszani? 160 cm magas, és ha valaki levegõt vesz a közelében, már elesik. Nem nyert egy bajnokságot sem, és amikor valaki 150 milliót fizet valakiért, az azért van, mert õ lehengerlõen játszott. Ronaldinho 23 millióba került. Dembélé egy nagy kérdés, és lefedi Neymar posztját. Kinek a posztját fedi le Coutinho?

Idén nem fognak nyerni semmit

„Ha nyolc játékost igazolsz, lehetetlen, hogy azonnal mûködjenek. Én azt gondolom, hogy idén nem fogunk nyerni semmit. Ezen felül ebben az évben már nem 3 csapat között oszlanak meg a legjobb játékosok, hanem 10 hasonló szintû együttes van. És van 10 klub, amelyiknek több pénze van, mint neked. És a sztárjátékosok ugyanazok mindenkinek. Õket kell elhozni. Ha nincsenek nálad, nem fogod megszerezni sem õket, mert nekik több pénzük van.”