Benedito 10.715 aláírásnál

Még 6.000 aláírás szükséges | Szerintük még 11 napjuk van

Agustí Benedito csütörtökön délelõtt újabb sajtótájékoztatót adott az általa indított bizalmatlansági indítvánnyal összefüggésben, ahol elmondta, hogy a szerdai nappal bezárólag már 10.715 aláírással rendelkezik a bizalmi szavazás kiírásához. A határidõig péntektõl számítva a klub szerint 6, Beneditóék szerint 11 nap van, köztük még egy hazai bajnokival.

Az nyilvánvalóan látszik, hogy 6-7 nap alatt lehetetlen további 6.000 aláírást gyûjteni, Benedito és csapata így érthetõen abban bízik, hogy valóban gyûjthetik az aláírásokat október 2-ig. A klub és az ex-elnökjelölt közötti véleménykülönbség abban áll, hogy a klub a szombati napokat munkanapnak számolná el, míg Benedito nem, a szabályok szerint pedig 14 munkanap áll rendelkezésre az aláírások gyûjtéséhez.

Mivel a sikeres bizalmatlansági indítványhoz 16.570 aláírás szükséges, kicsivel kevesebb mint 6.000 aláírás szükséges még Beneditoék számára. Ez abban az esetben nem lehetetlen, ha valóban gyûjthetnek október 2-ig, hiszen ebbe a periódusba beleesik a hétvégi, Katalóniában rendezendõ, de idegenbeli Girona – Barcelona meccs mellett még egy Las Palmas elleni hazai bajnoki is.

„A különbség 5 nap és egy meccs. Nekünk socióknak jogunk van ahhoz, hogy a szombatokat ne tekintsék munkanapnak az aláírások gyûjtéséhez. Nincs semmilyen ‘inputom’ a klub részérõl, de biztos vagyok benne 100%-ig, hogy el fogják fogadni az aláírásokat október 2-án délután.”

„Azon dolgoznak, hogy a jelenlegi folyamat ne nyilvánuljon meg a papírokon, de ha eljutunk 18.000 aláírásig, és nem fogadják el ezeket, akkor nem marad más lehetõségünk, minthogy minden szükséges utat végigjárunk.”

Benedito mindemellett a számítási metódusoktól függetlenül azt is mondta, hogy „szerintem Bartomeu a fõ akadálya Messi hosszabbításának” – emlékeztetve arra, hogy Lionel Messi továbbra sem hosszabbított a Barcelonával bár jövõ nyáron lejár a szerzõdése.