Dembélé: műtét és 4 hónap

A teljes õszt kihagyhatja | Finnországban operálják

Ousmane Dembélé olyan súlyos combizomszakadást szenvedett a bal lábában, hogy konzervatív kezeléssel nem tudják gyógyítani, és muszáj megoperálni. A frissen 105+40 millióért igazolt francia futballista így éppen csak belekezdett barcelonai karrierjébe, máris jelentõs kihagyással kell szembenéznie.

Dembélé a Getafe elleni bajnoki elsõ félidejében sérült meg a combján, és ugyan azonnal cserét kért, arra azért nem lehetett számítani, hogy ilyen súlyos a sérülése. A vizsgálatok után világossá vált, hogy nem kerülhetõ el a sebészi beavatkozás sem, amit az ilyen típusú sérülések kezelésében specialista Sakari Orava fog elvégezni a jövõ héten Finnországban. Orava korábban kezelt olyan játékosokat is, mint Thomas Vermaelen, Pep Guardiola vagy Marco Van Basten.

A mûtét után Dembélének legalább három, de várhatóan inkább négy hónapot kell rehabilitációval töltenie, így kihagyhatja szinte a teljes õszi szezont, köztük a BL-csoportkör meccseit és minden bizonnyal a Real Madrid elleni, december 23-i Clásicót is. Ernesto Valverde helyette Gerard Deulofeura, Denis Suárezre, Arda Turanra és Aleix Vidalra számíthat a posztján.

A Barcelonának alighanem sovány vigasz, de azért tény, hogy az átigazolása során lefektetett plusz 40 millió euró kifizetésének egy része így alighanem a következõ szezonra tolódik.