Kötelezõ az ötből öthöz!

Barcelona - Eibar | Rotációra várva | Kezd valaki a "megmentők" közül?

A Getafe nehézkes idegenbeli legyõzése után az Eibar ellen már otthon próbálhatnak tovább javítani a csapat játékán Ernesto Valverde és a játékosai. A csapat rajtja a pontokat tekintve kiválóan sikerült, más kérdés, hogy a Getafe rámutatott, korántsem tökéletes egyelõre a csapatjáték, bõven van min dolgoznia az edzõnek. Az Eibar ellen a gyõzelem alapvetõ elvárás hazai környezetben, és bõven benne van a pakliban, hogy Ernesto Valverde ezen a meccsen kezd majd bele mélyebben is a rotációba.

A tréner eddig ugyanis alig változtatott az alapcsapatán, ám a Getafe ellen végül muszáj volt hozzányúlni a kispadhoz, ami nem is sült el rosszul. Azt a meccset legalábbis biztosan nem nyerte volna meg a Barcelona Denis Suárez és Paulinho nélkül, így most lehet arra számítani, hogy olyanok is kezdõk lesznek otthon az Eibar ellen, akik eddig kevesebbet játszhattak. Iniesta helyett éppen Denis Suárez, a védelemben Umtiti helyett Mascherano játszhat, de Paulinho szerepeltetése sem kizárható. A francia hátvéd nem is került keretbe, ahogy André Gomes vagy Paco Alcácer sem. Ellenben ott van a meccskeretben idén elõször Vermaelen, valamint visszatér Digne és három kihagyott meccs után Aleix Vidal is.

A várható változtatások már csak azért is valószínûek, mert Ousmane Dembélé sérülése súlyosnak bizonyult, a francia hónapokig nem játszhat, így a támadósorba többen is bekerülhetnek. Deulofeu a favorit, de az is biztos, hogy a katalán nem fogja kibérelni a posztot egyedül a következõ hónapokban. A Barcelona hibátlan mérlegéhez képest az Eibar eddig 50%-osan teljesít, ami nem feltétlenül tragédia persze a baszkok számára, hiszen a megszerezhetõ 12 pontból 6 már zsebben van.

Ezen a meccsen az Eibar számára nyilvánvalóan nagyon jó eredmény lenne már egy döntetlen is a Camp Nouban, a Barcelonának azonban muszáj lenne nyerni mind most, mind a hétvégén a Girona ellen, hiszen továbbra is könnyebben nyerhetõ találkozók állnak a csapat elõtt.

Az Eibar ellen készülõ 18 fõs keret: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Mascherano, Vermaelen, Alba, Digne, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Rakitic, Busquets, Paulinho, Denis Suárez, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Deulofeu.

FC Barcelona – Eibar:
Barcelona, Camp Nou
22.00
Vezeti:
Hernández Hernández
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Mascherano, Piqué, Alba; Busquets, Rakitic, Denis Suárez; Deulofeu, Messi, Suárez.

Eibar: Dmitrovic, Capa, Paulo Oliveira, Gálvez, Arbilla; Dani García, Jordán, Rubén Pena, Inui; Kike, Enrich.