Saúl és Griezmann is jelöltek voltak…

...de megemelkedtek a kivásárlási áraik | Messi kérésére jöttek volna?

A nyári átigazolási idõszak során a Barcelona sok más játékos mellett az Atlético Madrid két játékosát is megpróbálta leigazolni, de ezek a próbálkozások elég hamar, és elég egyértelmû okból befuccsoltak. Az Onda Cero rádióállomás értesülései szerint a Barcelona készen állt arra, hogy kifizesse Saúl és Griezmann kivásárlási árát is, mert Lionel Messi mindkettõjüket örömmel látta volna a csapatban. Az értesülés nem megerõsíthetõ, de nem is kizárható.

Az a kiegészítõ információ, hogy a transzferek Messi kérésére történtek volna mindenképpen megkérdõjelezhetõ, de az biztos, hogy a két Atlético-játékos a megszerezhetõ kategóriába tartoztak egészen a nyárig, és logikus lépés lehetett a Barcelonától megpróbálni megszerezni õket.

Saúl kivásárlási ára ugyanis 80 millió euró volt, ami ugyan nem kevés, de a nyáron tapasztalt árakat figyelembe véve nem is kifejezetten sok. Csakhogy a spanyol középpályás július 1-én hosszabbított, és ezzel 80-ról 150 millió euróra nõtt a kivásárlási ára.

Ezt követõen a klub megpróbálta Griezmann megszerzését is, de végül ugyanabba az akadályba ütközött. Griezmann kivásárlási ára 100 millió euró volt, de azzal együtt, hogy az Atléticót kizárták a nyári átigazolásokból 200 millió euróra emelkedett ideiglenesen. A Barcelona ezzel együtt is próbálkozott, és 140 millió eurót adott volna Griezmannért, de ezt az Atlético visszautasította.

Más kérdés, hogy a francia támadó kivásárlási ára a nyár végeztével ismét 100 millió euróra csökkent, és egyértelmû, hogy akár már a téli, akár a jövõ nyári átigazolási szezonban lesz kereslet iránta.