„Neymar azért ment, mert Messi mögött volt”

Mathieu jövõ héten találkozik volt csapattársaival | Suárezt méltatta

Jeremy Mathieu három év után idén nyáron hagyta el a Barcelonát, és a sors úgy hozta, hogy a jövõ héten máris találkozik volt csapattársaival a Sporting – Barcelona BL-meccsen. A francia futballistát megkérdezték arról is, hogy mi a véleménye Neymar távozásáról.

Találkoznak a Barçával

„Amikor közeledik a meccs, szerintem fogok beszélni néhány korábbi csapattársammal, néhány tréfa erejéig. Nagyon nehéz mérkõzés lesz, de meg fogjuk próbálni megnyerni a meccset, ahogy mindig. Nehéz, de meg kell próbálnunk nyerni.”

Messi vagy Cristiano Ronaldo

„Nem ismerem Cristianót mint embert, de a játékban két különbözõ játékosról van szó. Mindenkinek megvan a maga stílusa. Jól ismerem Leót, és az igaz, hogy õ egy remek játékos.”

Messi vagy Neymar?

„Messi”

Neymar távozása a PSG-hez

„Senki nem hitte el egy pillanatra sem, hogy elmehet a Barcelonából. De a foci ilyen. A döntése szerintem azon alapult, hogy a Barcelonában Messi mögött volt. Szerintem nyerni akar egy Aranylabdát, és most Párizsban boldog, mert gólokat szerez.”

Paulinho igazolása

„Nem ismerem, de ha a Barcelona leigazol valakit, akkor õ azt meg is érdemli. Getafében nagyon fontos gólt szerzett.”

Az eddigi legnehezebb ellenfele a pályán

„Volt sok. Az edzéseken Luis Suárezt nagyon nehéz volt fogni. Most játszani fogok ellene, ha a pályán leszek. Egy kicsit hasonló, mint Falcao, rendkívül erõs a kapunak háttal állva is, egy védõ számára különösen nehéz védekezni ellene.”