Valverde: „Az eredmény félrevezető”

Paulinho "el volt veszve" az elsõ félidőben | Messire nincsenek szavak

Az FC Barcelona szakvezetõje, Ernesto Valverde szerint hiába győzték le az Eibar csapatát 6-1-re, az eredmény túlzó, és a meccs sokkal szorosabb volt ennél. Valverde nem gyõzte dicsérni Leo Messi teljesítményét, és elismerõen szólt Paulinho játékáról is, ugyanakkor arra is rávilágított, hogy a brazil középpályás az elsõ félidõben nem találta a helyét.  A spanyol tréner az eddigi sajtótájékoztatói alapján egyszerre õszinte és kritikus, ami a csapat fejlõdésének az alapfeltétele.

„Amikor befejezõdik a meccs, könnyû elemezni, ám a talákozó közben korrigálni a hibákat már nem olyan egyszerû. Az eredmény túlzó, mert ugyan nagyarányú a sikerünk, de a pályán nagyon megnehezítették a dolgunkat. A 6-1 arra utal, hogy a földbe döngöltük õket, holott ez távolról sem igaz. Mélyen letámadtak minket. Az Eibar egy bátor csapat.”

Ezúttal sikerült lehetõséget adnom néhány olyan játékosnak, akik eddig kevesebbet voltak a pályán, néhányan pedig pihenhettek. Most jól sült el.”

Paulinho

„Kiválóan érkezik a kapu elé, és nagy fegyver a rögzített szituációknál. Az elején el volt veszve, de aztán fokozatosan megtalálta a helyét a csapat rendszerében. Más stílusú játékosról beszélünk, mint amilyenek általában a keretünkben vannak, hiszen amíg mások ezen a poszton inkább a pozíciós játékban jeleskednek, addig õ a fizikumára épít, remekül érkezik a második vonalban, a rögzített játékhelyzeteknél pedig életveszélyes. A gólja segített neki abban, hogy megtalálja a helyét a pályán. Reméljük, hogy a továbbiakban is segíteni tud majd nekünk.”

Deulofeu

„Aleix és õ szélsõ játékosok, akiknek most és az egész idény során is segíteniük kell minket. Denisnek óriási önbizalmat adott a gólja, hasonlót várok majd Deulofeu esetében is, amikor megszerzi az elsõ találatát.”

Aleix Vidal

„Az elõszezonban és a Real Madrid ellen hátvédként szerepelt, de tud a támadósorban is játszani. Meglátjuk, hol lesz rá szükségünk. Sokoldalú labdarúgóról beszélünk.”

Messi

„Egyike a legintelligensebb játékosoknak, akit valaha futballpályán láttam. Nem tudom, hogyan, de mindig feltûnik a pálya egy szegletén. Luis hiányában most egy kissé máshogy játszottunk, mint általában, de Messinek lényegtelen, hogy hova rakod a pályán. Megoldja. Õ képes arra, hogy egy jelentéktelennek tûnõ szituációból is gólveszélyt teremtsen. Ez számunkra kiváló hír, az ellenfelek számára szörnyû. Nem tudom, mit mondhatnék még el róla. Már sokszor megismételte ezeket a kiváló teljesítményeit, és ezt fogja tenni a jövõben is. Hogy négy gólt szerzett? Ez már nem is hír az esetében. Egyszerûen élvezi a futballt.”

Semedo

„Nagyon erõs, nagyon gyors, és lévén, hogy feltoljuk a védelmünket, sokat tud segíteni a gyorsaságával. Minden egyes új érkezõnek szüksége van egy bizonyos beilleszkedési idõre. Remélem, hogy továbbra is ilyen hasznos lesz.”

Luis Suárez

„Jó állapotban van, nincs vele probléma, ugyanakkor úgy éreztem, hogy egy kis pihenõ jót tenne neki. Reméljük, hogy ez a szusszanás minden szempontból segíteni fog neki.”