„A Madrid válságban? Emlékeztek, mi volt egy hónapja?”

Valverde nyerni szeretne Gironában is | Rotáció lesz, de Messinek késõbb

Ernesto Valverde óvatosan nyilatkozott a Girona elleni bajnoki elõtt, mind a soron következõ meccs kapcsán, mind a Real Madrid aktuális állapotával kapcsolatban, amivel eleve nem kell foglalkozni.

Nem érheti õket meglepetésként a Girona játéka

„Mindig fel kell térképeznünk az aktuális ellenfelet, annyira fel kell készülnünk belõlük, hogy ne tudjanak meglepni minket. Ezen dolgozunk meccsrõl meccsre: hogy ne érjen minket meglepetésként az ellenfelünk játéka. Alkalmazkodnunk kell azokhoz a taktikai elemekhez, amelyek a Girona nagy fegyverei, három támadóval, vagy akár más taktikai hadrendben is képesek gyorsan és hatékonyan futballozni, de ez nem jelenti azt, hogy a stílusunkból bármit fel kell adni. Tudjuk, hogyan gyõzhetjük le õket.”

A Madrid már hét pontra van…

„Ha a tabellára nézünk, láthatjuk, hogy vannak csapatok, amelyek még pont nélkül állnak, és krízisben vannak. Hogy a Madrid válságban lenne? Nem tudom, mint ahogy azt sem vagyok képes megmondani, hogyan kezelnek egy válságos idõszakot, fogalmam sincs, jelenleg mi zajlik a Real háza táján. Elég nagy fal húzódik a két csapat között, és én a másik oldalon vagyok… De azt ne felejtsük el, ami alig egy hónapja a Szuperkupában történt. Amúgy sem csak rájuk kell figyelnünk: szemmel kell tartanunk a Sevilla és az Atlético gárdáját is, de ami számomra a legfontosabb, az a saját csapatom.”

Suárez játszani fog?

„Ki fogjuk értékelni az edzéseket és az eredményeket. Meglátjuk, mi lesz, egyelõre nem tudok biztosat mondani. Alapvetõen számolok vele a holnapi meccsre.”

Messi taktikai fontossága

„Edzõként nagyon egyszerû dolgod van, ha olyan játékossal dolgozhatsz, mint amilyen Messi. Természetesen õ sem gép, neki is kell majd pihenni, de az az idõ még nem érkezett el. Négy gólt rúgott a legutóbbi meccsén, tökéletesen mozog a kapu elõtt és a támadásszervezések kezdeti fázisaiban is, taktikailag nélkülözhetetlen eleme a játékunknak.”

Lehetõség az elõny növelésére

„Gyõznünk kell, bármi áron, akkor is, ha csak pár nap választ el minket egy nagyon fontos BL találkozótól a Sporting ellen. Zsinórban öt gyõzelem után nem is lehet más szándékunk, mint folytatni a sorozatot. Lesznek jobb és rosszabb periódusaink a meccs alatt, hiszen jó ellenféllel játszunk, de csak a gyõzelem a számunkra elfogadható eredmény.”

Katalónia és a politika…

„Mindenki saját maga felel azért, amit nyilatkozik. A klub már nyíltan és világosan állást foglalt a történtek kapcsán, kiállunk Katalóniáért. Persze, ha egy játékos mond valamit, annak sokkal nagyobb hatása és visszhangja van. Mi ragaszkodunk a saját véleményünkhöz.”