Rafinha: november végén talán?

Rosszul haladt a rehabilitációja | Nem kizárt egy újabb operáció

Rafinha Alcántara még áprilisban sérült meg és operálták meg a jobb térdének meniszkuszát, és akkor ugyan 4 hónapos kihagyást jósoltak a számára, már most 5 és fél hónapnál jár. Talán november végén visszatérhet, de erre sincs garancia.

Jól látható, hogy a brazil játékos sérülése és rehabilitációja nem úgy alakult, ahogyan arra az orvosok számítottak. Öt és fél hónap alatt addig nem tudott eljutni a középpályás, hogy ismét pályán tudjon edzeni, hanem továbbra is csak edzõtermi munkát végezhet, erõsítve a lábát. Ennek oka, hogy nyilvánvalóan nem érezte jó állapotban a sérült testrészt a játékos, ami miatt az is felmerült már korábban, hogy újabb operációra van szükség.

Egyelõre ezt a lehetõséget elvetették, mert ez garantáltan további 3 hónap kihagyással járna, ám így sem sokkal jobb a helyzet, mert november vége elõtt kizárt, hogy Rafinha visszatérhetne a csapatba. Ehhez is az kell, hogy érezhetõ legyen a fejlõdése, hogy javul a térde állapota.

Ha ez nem következne be, akkor alighanem elkerülhetetlen lesz egy újabb mûtét, ami még jelentõsen elhúzhatja a játékos visszatérését. Rafinha esetében a sérülés azért is jött nagyon rosszkor tavasszal, mert feltehetõleg mind neki, mind a klubnak célja lett volna egy átigazolás a nyáron, ami a játékosnak stabil játéklehetõséget, a klubnak biztos bevételt jelentett volna.