Elbukott a bizalmatlansági indítvány

Benedito lezártnak tekinti | 12.504 aláírást gyûjtött össze | Bírósági ügy

Agustí Benedito bejelentette a csütörtök délben tartott sajtótájékoztatóján, hogy lezártnak tekinti a bizalmatlansági indítványt, miután eddig 12.504 aláírást gyûjtött össze, a sikerességhez pedig körülbeül 16.000 szignóra lett volna szükség. Benedito egyben közölte, hogy a bíróság elé viszi az aláírásgyûjtés határidejének az ügyét.

A héten már napvilágra kerültek információk azzal kapcsolatosan, hogy Benedito csapatában megingott a bizalom egy sikeres indítvány beadásának az esélyében, és hogy Benedito be sem adja majd az íveket az egyesületnek. A klub által szabott határidõ tegnap, azaz 27-én lejárt, Benedito pedig végül a fenti utat választotta.

A korábbi elnökjelölt elárulta a csütörtök délben tartott sajtótájékoztatóján, hogy 12.504 aláírást gyûjtött össze eddig a napig bezárólag, ám az aláírásgyûjtést lezártnak tekinti, hiszen több, mint 16 ezer szignóra lenne szükség: „A bizalmatlansági indítványt lezártnak tekintjük. Ez a mostani az utolsó sajtótájékoztatónk ezzel kapcsolatosan. Nem vártuk azt, hogy ennyire megnehezíti majd a dolgunkat a klub az aláírásgyûjtés határidejével kapcsolatosan.”

Benedito szerint a klub „a kemény védekezést választotta”, amikor szeptember 27-ét adta meg határidõnek az egyébként jogos október 2. helyett. A korábbi elnökjelölt szerint ez azt mutatja, hogy „az indítványunk sikeres lett volna, ezt õk is tudták, éppen ezért akarták mindenképpen elgáncsolni azt”.

A sajtótájékoztató végén Benedito bejelentette, hogy beperli az elnökséget, azaz a klubot a pártoló tagok jogainak megsértése miatt. „Az igazságszolgáltatás igazat ad majd nekünk, és igazságot fog szolgáltatni” – zárta a szavait Benedito.