Andrés Iniesta hosszabbít a Barçával

Hivatalos | Életre szóló szerzõdés | Még pénteken alárnak

Véget ért Andrés Iniesta hosszú hónapokig zajló szerzõdés hosszabbítási ügye, a játékos és az FC Barcelona végre megállapodásra jutottak a futballista szerzõdésének meghosszabbításáról. Iniesta eddigi szerzõdése 2018 júniusáig szólt, az új szerzõdésnek pedig nincs végdátuma, hanem csak a játékos szándékától függ, hogy meddig kívánja még erõsíteni a Barcelona elsõ csapatát, és folytatni a karrierjét.

Josep María Bartomeu elnök ezzel egy jelentõs problémát megold a kettõ közül, a másik Lionel Messi szerzõdés hosszabbítása lenne.

A hosszabbításhoz szükséges aláírási ceremóniát ma 12.30-kor tartják, majd 13.00-tól közös sajtótájékoztatót is tart a játékos és Josep María Bartomeu. Az ünnepélyes aláírásra azért tud már most sor kerülni, mert Iniesta sérülés miatt kihagyja az aktuális válogatott játéknapokat.

Andrés Ininesta 1996-ban, 21 évvel ezelõtt került a Barcelonába mindössze 12 évesen az Albacete melletti Fuentealbillából, majd 2002. október 29-én, majd 15 évvel ezelõtt bemutatkozott az elsõ csapatban. Eddig 639 hivatalos mérkõzésen játszott, ezzel az örökranglistán a második. Ezeken a meccseken 55 gólt szerzett. Az elsõ csapattal összesen 30 trófeát nyert, ahogyan Lionel Messi is, ezzel õk a csúcstartók.

Ha szívesen tagja lennél Magyarország elsõ hivatalos FC Barcelona Penyájának (szurkolói klubjának), kérjük, add meg a teljes neved és az e-mail címed az alábbi linken. Részletes tájékoztatás késõbb, e-mailen.