Alber Soler is távozik a posztjáról

A profi szakosztályok igazgatója volt | A lemondását elfogadták

Albert Soler is távozik az FC Barcelona vezetésébõl, miután a 2015 óta a klub profi szakosztályaiért felelõs vezetõ is benyújtotta a lemondását. Josep María Bartomeu elnök elfogadta azt, így további átalakuláson megy keresztül a katalán egyesület vezetõsége. 
Albert Soler 2014-ben érkezett a klubhoz, akkor az intézmény nemzetközi kapcsolataiért felelõs igazgatója lett. Egy év elteltével azonban Soler máris egy fontosabb pozícióban találta magát, amikor is kinevezték a klub profi szakosztályainak az igazgatójává.
Soler ugyan nem sűrűn került a címlapokra, bár a nyári átigazolási idõszak értékelésekor elmondott szavaival sikerült felhívnia magára a figyelmet. Az igazgató éppen ezért távozik, legalábbis spanyol lapinformációk arra engednek következtetni, hogy Soler körül elfogyott a levegõ a nyári átigazolási idõszak láttán.
Az 51 éves sportvezetõ tehát távozik az eddig betöltött posztjáról, ám az egyelõre kérdõjeles, hogy a klubot is elhagyja-e. Egyes hírek szerint ugyanis az egyesület más szakosztályaiban várhat rá még feladat.
A fentiek következtében a katalán egyesület labdarúgásért felelõs szervezete jelen pillanatban fõként két emberbõl áll: Pep Segura általános menedzser és Robert Fernández sportigazgató felügyelik a labdarúgó szakosztály munkáját. Az egyelõre nem ismert, hogy Bartomeu elnök hogyan kívánja átszervezni a struktúrát ezen a téren.