2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
15 ÉV UTÁN TÁVOZIK A KLUBTÓL RAÜL SANLLEHI | TÚLÉLTE AZ ELNÖKVÁLTÁSOKAT
Nem lő gólt, nem irányít, de nagy veszteség
Záborszky Iván | 2017. 10. 10., 07:28
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Szinte példátlan dolog, ha egy fizetett pozíciót elfoglaló, vezetőséghez közel álló ember egymást követő elnökségek ideje alatt kap megbízást az aktuális elnöktől. Raül Sanllehi esete ilyen, 2002 óta ugyanis ő a Barcelona egyik legfontosabb tárgyaló embere, akinek számos átigazolásban volt döntő szerepe. Már nem sokáig marad, a tél előtt távozni szeretne.

Raül Sanllehit azért nem érdemes sosem számonkérni, hogy kit igazolt le éppen a Barcelona, mert a döntést, hogy ki legyen a kiszemelt, sosem ő hozta meg. Ő tárgyalt, és az esetek többségében nagyon jól. Még 2002-ben került a klubhoz akkor még az FCBMerchandising felelőseként, és hamar elnyerte a vezetők megbecsülését. 2003-ban a választásokat megnyerő Joan Laporta megtartotta a klubnál, sőt 2008-ban már szakosztály igazgatónak is kinevezte. Amikor 2010-ben Sandro Rosell megnyerte a választásokat, a fontos pozíciókat tekintve nagytakarítást tartott az azóta már előzetes letartóztatásban lévő elnök, szinte mindenkinek mennie kellett, de Raül Sanllehit ő sem távolította el a klubtól. Ez így maradt Bartomeu idején is, egészen eddig.

Persze most sem a klubvezetés volt elégedetlen a Sanllehivel, hanem inkább Sanllehi elégedetlen a vezetőséggel, és különösen azzal, hogy átalakult fölötte a sportszakmai vezetés hierarchiája. Pep Segura már általános menedzsere a klubnak, alatta ott van Robert Fernández is, Jordi Mestre a sportszakmai alelnök, Albert Soler pedig a profi szakosztályok igazgatója... Hogy ez a felépítés mennyire lesz sikeres, egyáltalán szükség van-e ennyi emberre, majd az idő eldönti, de Sanllehi nem találja benne a helyét, ezért föláll.

A távozásában állítólag szerepet játszhat Neymar távozása is, a brazil megszerzésében ugyanis döntő érdemei voltak 2013-ban, és még idén nyáron is mindent megtett, hogy maradásra bírja a támadót. Neymar apjával is neki volt a legjobb kapcsolata a vezetésből. Hasonlóképpen benne lehet a döntésében az is, hogy ő már Nizzában volt idén nyáron, hogy lezárja Jean-Michaël Seri átigazolását, amikor jött a hír Barcelonából, hogy a klub meggondolta magát, és mégsem igazolják le a középpályást.

15 év szolgálat után máshol keres majd munkát, és ilyen tapasztalattal, kapcsolatrendszerrel ez aligha lesz nagy kihívás a számára. Bartomeu fontos embert veszít, még ha ez nem is olyan látványos rövid távon, mint egy játékost elveszíteni.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu