2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
TÁVOZHAT ALCÁCER, VERMAELEN, ARDA | VALVERDE SZŰKEBB KERETET SZERETNE
Télen keretszűkítés?
Záborszky Iván | 2017. 10. 09., 22:59
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Nem sikerült igazán jól a nyári átigazolási időszak a Barcelonának, és ez különösen igaz abban a tekintetben, hogy jó néhány játékos ott maradt a keretben úgy is, hogy ezt a vezetőedző nem szerette volna. Télen újabb esélye lesz a technikai vezetésnek a keretszűkítésre, és most még van is idő előkészíteni ezeket az ügyeket.


Jelenleg 24 fős a Barcelona kerete, ami soknak számít egyébként is, pláne Ernesto Valverdének, aki nem pártolja a túl nagy kereteket. És akiknek a legnagyobb esélyük van arra ebben a pillanatban, hogy januárban elhagyják a Barcelona keretét, ők a következőek:

Arda Turan

A nyári átigazolási időszak után, amíg a török átigazolási szezon még élt, a Barcelona megállapodott a Galatasaray-jal Turan kölcsönadásáról, de a játékos ezt a lehetőséget nem fogadta el. Vele kapcsolatban probléma, hogy az utóbbi időszakban mutatott teljesítményei nem állnak összhangban a fizetésével, magyarán sehol nem keresne annyit Turan, mint most Barcelonában. Ezzel pedig az a baj, hogy könnyen nem fogja elengedni a jelenlegi szerződését, az érdeklődő klubokat ráadásul elriaszthatja a pillanatnyi teljesítménye és a fizetési igényei is.

Már az is siker lenne, ha a Barcelona akár aprópénzért is, de el tudná adni a játékost, az ugyanakkor szinte biztosan kijelenthető, hogy Arda megvásárlásával nem kötött nagy üzletet a klub, hiszen pár évvel ezelőtt közel 40 millió euróba került a megszerzése.

Vermaelen

A belga védőt azért tartotta meg negyedik számú középső védőnek a vezetés, mert korábban kölcsönadta Marlon Santost a Nizzának, a kolumbiai válogatott Yerry Mina pedig várhatóan csak jövő nyáron csatlakozik a Barcelonához a brazil Palmeirastól. Azonban eddig Vermalen egy percet sem játszott, a védőnek pedig pont a játékpercek hiányoznak a világbajnokság előtti idényben. A dolog érdekessége, hogy Ernesto Valverde őt valószínűleg megtartaná a keretben biztonsági okokból, gondolva egy sérülésre, de Vermaelen dönthet úgy, hogy távozni akar, és erre van is esélye bőven. Az idényt rosszul kezdő Anderlecht érdeklődéséről már most is lehet hallani a játékos iránt, Vermaelen pedig mindenáron játszani szeretne, hogy formában legyen a vb előtt.

Paco Alcácer

Az első fordulóban kezdő volt, a második fordulóban csereként játszott, onnantól kezdve azonban egy perc sem jutott Paco Alcácernek a Barcelonában. Az is meglepő volt, ha egyáltalán a keretbe került, és nem a lelátóra, pedig papíron most lenne lehetősége játszani, hiszen Dembélé sérült, és a szabadon hagyott poszton jó néhány játékost kipróbált Valverde. Alcácer még fiatal, piacképes játékos, de eladás esetén biztosan nem kapna érte 30 millió eurót a Barcelona, amennyit egyébként egy bő évvel ezelőtt fizetett érte. Az ő esetében a kölcsönadás sem biztos, hogy rossz megoldás lenne, hiszen más csapatban Alcácer könnyen magára találhat.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu