Ki jön Messi után?

Piqué, Sergi Roberto: 2019 | Kinek mikor jár le a szerzõdése?

Andrés Iniesta kipipálva, Lionel Messi viszont még mindig nem írta alá az új szerzõdését, pedig jövõ nyáron lejár a jelenlegi kontraktusa. De ha alá is írja, a klubvezetés akkor sem állhat le, mert más fontos játékosoknak 2019-ben, tehát bõ másfél év múlva jár le a kontraktusuk. Ilyen esetekben pedig ajánlott legkésõbb a szerzõdés lejártát megelõzõen egy évvel lezárni az ügyeket.

2019-ben Javier Mascherano, Gerard Deulofeu, Gerard Piqué és Sergi Roberto szerzõdése jár le, közülük Mascherano az, akivel valószínûleg már nem fog hosszabbítani a Barcelona, és benne van a pakliban az is, hogy az argentin jövõ nyáron elhagyja a klubot. Gerard Deulofeu barcelonai jövõje az idei teljesítményétõl függ, de az biztos, hogy a Barcelona nem húzhatja az ügyet sokáig, különben a közeledõ szerzõdés kifutás miatt még kénytelen lesz áron alul eladni a támadót, akit nem mellesleg 12 millió euróért szerzett vissza az Evertontól múlt nyáron.

A legfontosabb, biztosan megtartandó játékosok Gerard Piqué és Sergi Roberto: mindkét játékos minden szempontból szorosan kötõdik a klubhoz, és továbbra is fontos tagjai lennének a csapatnak. Azonban a klubvezetés még nem vette fel a kapcsolatot egyikük menedzserével sem a hosszabbítással kapcsolatban.

A Barcelona játékosainak a következõ években járnak le a szerzõdései:

2018

Lionel Messi

2019

Piqué
Mascherano
Sergi Roberto
Deulofeu

2020

Denis
Alba
Arda
Rafinha
Aleix Vidal

2021

Luis Suárez
Busquets
Umtiti
André Gomes
Cillessen
Digne
Alcácer
Rakitic
Paulinho

2022

Ter Stegen
Semedo
Dembélé

Életre szóló

Iniesta