Nagybetűs kötelező: Barça – Málaga

Az első fogadja az utolsót | Enyhe rotáció | A Málaga ismeri a "Barça-titkot"

Az Atlético Madrid ellen pontokat veszített a Barcelona, de legalább bizonyította magának, hogy sokra hivatott lehet a játéka révén a legjobb csapatok ellen még idegenben is. A Málaga ellen egészen más meccs jön, olyan 90 perc, amelyet feltétlenül meg kell nyerni, még úgy is, hogy a Málaga hagyományosan szokott nehézségeket okozni a Barçának.

Ez olyannyira igaz, hogy a Barcelona a legutóbbi vereségét a Ligában éppen a Málaga ellen szenvedte el még áprilisban. Akkor az a 2-0-ás vereség a La Rosaledában jelentõs hatással volt a Barcelona bajnoki reményeire. Ugyanúgy Michel volt a Málaga edzõje akkor, mint ahogy még most is az. A foci mindenesetre csalóka tud lenni, és a Málagának ettõl a meccstõl függetlenül jól megy a Barcelona ellen az utóbbi években. Persze így is nehéz elképzelni most, hogy a tökutolsó, eddigi 8 meccsén mindössze egy döntetlent elérõ déli alakulat éppen most talál magára a Camp Nouban.

Ettõl persze még a meccset le kell játszani, és a játékosoknak komolyan is kell venni, hiszen soha nem lehet tudni. Ernesto Valverdének eleve szokása, hogy óvatosabban rotál és nyúl bele a csapatba, mint azt Luis Enrique tette, tehát nem cseréli le a középpályát egyik meccsrõl a másikra, hanem mindig ügyel arra, hogy legyen folyamatosság is a változtatások mellett. Ez szinte biztosan így lesz most is, már csak azért is, mert a jövõ héten kezdõdik a Király Kupa a Murcia ellen, így ott tényleg pihenni fog jó néhány kulcsember.

Jordi Alba például még kihagyja ezt a meccset is, helyette maradhat Digne a csapatban. A jobbhátvéd posztra visszatérhet Semedo, a középpályára Rakitic, a támadósorban nagyon nehéz megjósolni, hogy ki játszhat Messiék mellett, de Denis Suárez játéka például nem elképzelhetetlen.

FC Barcelona – Málaga:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti:
González Fuertes
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Digne – Busquets, Rakitic, Iniesta – Denis Suárez, Messi, Luis Suárez.

Málaga: Roberto, Luis Hernández, Miguel Torres, Rosales, Baysse, Juan Carlos – Juanpi, Rolón, Adrián – Borja, Diego Rolan.

A Barcelona Málaga elleni kerete: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Digne, Mascherano, Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, Rakitic, Iniesta, Denis, Paulinho, André Gomes, Suárez, Messi, Deulofeu és Paco Alcácer.

Kimaradók: Aleix Vidal, Vermaelen, Arda Turan, Dembélé, Rafinha, Jordi Alba.