Messi már 100 gólos

Ismét öngólnak köszönhették a vezetést | Piquét elõször állították ki

  • Gerard Piquének, aki a 42. percben a kiállítás sorsára jutott, ez volt a 92. mérkõzése a Bajnokok Ligájában, és noha a Barça játékosaként nyolcszor már küldték le a pályáról, a Bajnokok Ligájában ez volt az elsõ piros lapja.
  • Leo Messi a görögök ellen szerzett szabadrúgásgóljával meglõtte a 100. találatát az európai kupasorozatokban: 97 alkalommal volt eddig eredményes a Bajnokok Ligájában, 3 alkalommal pedig az Európai Szuperkupában talált be. Az argentin 117 BL-találkozón valamint 4 Európai Szuperkupa-finálén érte el a fenti számokat. Messi játéktudását jelzi, hogy emellett 32 asszisztot jegyez a BL-ben, az Európai Szuperkupában pedig háromszor szolgálta ki a társakat.
  • Külön pontba szedve érdemes megemlíteni azt is, hogy Messi a 2017-es naptári esztendõben 51 mérkõzésen 50 gólt szerzett, beleértve a Barçával valamint a válogatottjával lejátszott mérkõzéseit is. Ez azt jelenti, hogy mérkõzésenként 0.98 gólt szerez.
  • Érdekesség továbbá, hogy a dél-amerikai világklasszis a szerda esti találatához hasonlóan az elsõ BL-gólját szintén egy görög csapat ellen szerezte, akkor a Panathinaikos volt az ellenfél 2005-ben.
  • Valverde együttese az idei tétmérkõzéseken 32 gólt szerzett, ebbõl 15-öt az argentin vállalt magára, hármat Luis Suárez szerzett, 2-2 alkalommal volt eredményes Paulinho illetve Denis Suárez, továbbá betalált még Piqué, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto és Digne. A maradék öt gólnál pedig az ellenfelek „segítettek”, azaz öt alkalommal a riválisok öngóljai révén talált a kapuba a Barcelona.