Coutinho: januárban ismét megpróbálják?

A Liverpool 150 milliót kérne | Csak úgy reális, ha lesznek távozók

Hiába áll a Liga élén, és kezdte alapvetõen jól a szezont a Barcelona, a spanyol és katalán média kitartóan állítja, hogy Philippe Coutinhót januárban is megpróbálja majd leigazolni a Barcelona. A Liverpool ugyanis engedhetett a korábbi anyagi elvárásaiból, nyitottabb lenne a transzferre, a játékos továbbra is örömmel váltana, és a Barcelona is örömmel látná a soraiban.

És hogy milyenek az esélyek? Nyilvánvaló, hogy az ügy azért januárban sem lenne sokkal könnyebb, mint augusztusban, és jó néhány feltétele lenne annak, hogy a Barcelona végül tényleg leigazolja a brazilt – állítanak bármit a spanyol és katalán lapok.

A Liverpool abban az esetben elképzelhetõ, hogy elengedné a brazilt, ha le tudja igazolni a PSG-tõl Julien Draxlert, és ha a Barcelona hajlandó 150 millió eurót fizetni érte. Legalábbis ez az az ár, ami most nyilvánosságra került, és egyébként valóban elképzelhetõ, hogy ennyit továbbra is elvárna az angol klub.

Ugyanakkor ez is nagyon sok pénz, nehéz elképzelni, hogy a Barcelona ennyit fizetne egy játékosért szezon közben, különösen úgy, ha egyébként a csapat nem áll rosszul a különbözõ sorozatokban. További feltétele lenne a transzfernek, hogy a klub szintén a téli átigazolási idõszakban el tudjon adni néhány játékost a keretébõl. Ide tartozna Arda Turan, Vermaelen, Rafinha vagy akár André Gomes is – bár a portugált újabban alkalmazza is Ernesto Valverde, Rafinha pedig továbbra is sérült.

Mindenesetre a Barcelonának helyet kell teremtenie a keretében, és különösen a középpályáján, ha komolyan gondolja Coutinho leigazolását. Amíg tehát ezekben az eladási vagy kölcsönadási ügyekben nincs számottevõ konkrét elõrelépés, garantáltan nem reális Coutinho leigazolása. Fontos megemlíteni azt is, hogy Ernesto Valverde edzõ elsõ számú célja nem egy átigazolás, hanem a keret méretének csökkentése, mert a jelenleginél mindenképpen kisebb kerettel szeretne dolgozni.

Coutinhóval kapcsolatban illik azt is megemlíteni, hogy ha el is hárulnának a fenti akadályok, és még esetleg tudna is alkudni jelentõsen a Barcelona – ami biztosan feltétele a transzfernek -, akkor is fontos, hogy Coutinho nem játszhatna a Bajnokok Ligájában, mert Coutinho már pályára lépett a sorozatban.