Busquets: „Az Athletic dupla vagy semmit játszott”

A küzdeni tudást emelte ki | Ter Stegent méltatta

Különösen nehéz, az elsõ perctõl az utolsóig kiélezett csatán van túl a Barcelona Bilbaoban, ahol ha nehezen is, de gyõzni tudott. A meccs után a pályán villáminterjút adó Sergio Busquets kiemelte a csapat küzdeni tudását, és méltatta Ter Stegen kapust, aki nélkül egészen biztosan más eredmény született volna ezen a mérkõzésen.


„Nagyon nehéz meccs volt, különösen a második félidõben. Az elsõ félidõben jobbak voltunk, õk viszont sokat kockáztattak a második félidõ elején, ennek köszönhetõen helyzetekhez is jutottak. Végül nyertünk, úgyhogy továbbra is jól állunk, és most egy olyan pályán sikerült gyõznünk, ahol nyilvánvalóan nagyon nehéz.”

Kontroll a játék fölött

„Õk többet kockáztattak, és ez végeredményben egy dupla vagy semmi játék. Ha letámadnak és labdát szereznek, vannak helyzeteik, hogy kontratámadásokat vezessenek. Ezt kellett játszaniuk. Nekünk itt van Messi és Luis Suárez, akik remek meccset játszottak, a csapat pedig tudott szenvedni.”

Ter Stegen

„Nagyon magas szinten van. A gyõzelem jelentõs mértékben neki köszönhetõ. Kulcsfontosságú szerepe volt abban, hogy végül nem más eredmény született. Örülünk neki nagyon, hogy velünk van, ismét döntõ faktornak bizonyult.”