Görögországból a nyolcaddöntõbe?

Továbbjuthatnak a csoportból | Kevés pihenõ, több rotáció?

Az Athletic Club szombat esti legyõzése után a Barcelona kedden este már Görögországban lép pályára, hogy kiharcolja a továbbjutását a legjobb 16 közé. A meccs talán kevésbé fontos most, mint a többi találkozó, hiszen adott esetben bele is férhetne egy botlás a csoportkörben, ugyanakkor a csoport elsõ helye elúszhat, ha a Barcelona nem tudja tartani a Juvéval szemben a lépéselõnyét.

A továbbjutás aligha forog veszélyben, olyannyira, hogy a keddi meccs végén akkor máris továbbjut a Barcelona, ha több pontot szerez ezen az estén, mint a Sporting a Juventus ellen. Amennyiben nem, úgy a továbbjutás még nem lesz zsebben – de ez alighanem csak idõ kérdése. Az is kérdés persze, hogy mennyire kell küzdeni a csoport elsõ helyéért, mely nem mindig jelent elõnyt a legjobb 16 között.

Éppen ezért valószínû, hogy Ernesto Valverde sem fog mindent kockára tenni, csak hogy gyõzni tudjanak Pireuszban. Iniesta továbbra sem egészséges a combjával, így õ el sem utazott a csapattal. Hozzá hasonlóan eltiltás miatt otthon maradt Gerard Piqué is. Az sem elképzelhetetlen, hogy edzõi döntéssel másnak is pihenõt ad Valverde, miután a hétvégén már a Sevilla ellen következik egy újabb izgalmas bajnoki – igaz, hazai pályán.

A védelemben Mascherano veheti át Piqué helyét, a középpályán pedig már a hétvégén is kezdett Paulinho, nem elképzelhetetlen, hogy most is fog, bár Valverde edzõ rotációját sokszor nehéz elõre kiszámítani. Játszhat adott esetben Denis Suárez vagy André Gomes is – utóbbi szerepeltetésérõl továbbra is sok vita van.

Ami az Olympiakoszt illeti, a Barcelonának az összeállításától függetlenül mindenképpen illene gyõznie, mert a görög csapat jelenleg csak az 5. helyen áll a bajnokságában, a hétvégén a Panathinaikosztól kapott ki 1-0-ra, és eddig a BL-ben sem szerzett pontot. Ennek a meccsnek a fõ nehézsége azonban inkább az, hogy a Bilbao elleni találkozóhoz képest mindössze 72 óra telik el, ráadásul mindkét találkozó idegenben van.

Olympiakosz Pireusz – FC Barcelona:
Pireusz, Georgios Karaiskakis
20.45
Vezeti:
Anthony Taylor (angol)
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport

Olympiakosz: Proto, Elabdellaoui, Botía, Nikolaou, Koutris – Romai, Zdjelar, Gillet – Androutsos, Ofoe, González

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne – Busquets, Paulinho, Rakitic – Deulofeu, Messi, Luis Suárez.