„Ez a forduló mutatja, mennyit érnek a pontok”

Valverde különleges meccsre készül | Örömmel tér vissza Pireuszba

Ernesto Valverde már szombaton is visszatérõ volt egy korábbi csapata pályáján, és a sorsolás úgy hozta, hogy most kedden hasonló lesz a helyzet. Az Olympiakosznál is edzõsködött korábban a tréner, aki szívesen gondol vissza erre az idõszakára is. Egészen más meccsre számít, mint a két héttel ezelõtti.


„Érzelmekben gazdag lesz visszatérni ebbe a stadionba. Nagyon sokat jelentett nekem ez a hely… Minden szempontból különleges lesz átélni a holnapi meccset. Papíron továbbjuthatunk, õk is három nagyon fontos pontért játszanak, és átélhetjük ezt a fantasztikus hangulatot.”

Mascherano

„Az igaz, hogy volt egy kisebb gyulladás a lábában a Murcia elleni meccs után. Vermaelennek is voltak gondjai, de most már rendben van. Alapvetõen mindketten játékra kész állapotban lesznek holnapra.”

Görögország

„Mindig éreztem az emberek tiszteletét. Még a legkeményebb, legfanatikusabb ellenfelek esetében is.”

„Még ha engem jól is fogadnak, nem fogják elfelejteni buzdítani a csapatukat. Voltak nagy meccseink, néhány esetben megnyertük a Ligát, és voltak jó BL-meccseink is. Általánosságban a különleges hangulatot emelném ki. Itt a szurkolók részt akarnak venni egy fiestában teljes szívvel.”

Katalónia

„Azon leszünk, hogy távol tartsuk magunkat mindentõl, ami történik. Inkább koncentrálunk arra, amihez értünk, hogy futballozzunk, és igyekezzünk nyerni a meccseinket.”

Teljesítmény

„A Liga egy nagyon nehéz sorozat. Nem csak nekünk kell megküzdenünk azért, hogy nyerjünk, hanem a Madrid is veszít Gironában vagy az Atlético is döntetlent játszik a saját pályáján. A pontok nagyon sokat érnek, és sokat kell dolgozni azért, hogy megszerezzük õket. Mindegyik csapat nagyon könnyen hibázhat, így nõhet vagy csökkenhet a különbség. Ez a forduló jól megmutatta, hogy becsülni kell tudni a gyõzelmeket.”

Olympiakosz

„Barcelonában inkább védekezõ felfogásban játszottak, hogy meglepjenek bennünket. Most eljött az ideje, hogy megpróbáljanak legyõzni minket a közönségük támogatásával.”

Liga

„A gyõzelmek magabiztosságot adnak. Ahogy mi haladunk elõre, az megerõsíti az elképzelésünket, hogy nem csináljuk rosszul. A jövõ bizonytalan, de van önbizalmunk, és nem azt elemezzük, hogy mit értünk el eddig, hanem mindig a következõ meccsre koncentrálunk.”