Roberto és Gomes nélkül novemberben

Mindketten megsérültek az Olympiakosz ellen | Több hetes kihagyás

Az FC Barcelona egyesülete kora délután bejelentette, hogy Sergi Roberto mellett a portugál André Gomes is hetekre kidõlt, így egyik középpályásra sem számíthat novemberben Ernesto Valverde vezetõedzõ.

Az Olympiakosz ellen nem csak az volt a negatívum, hogy a többnyire szenvedéssel teli játék mellett nem sikerült még bebiztosítani a továbbjutást, hanem Sergi Roberto és André Gomes is kidõltek a sorból a görögországi összecsapás során.

A spanyol középpályást még a szünet elõtt le kellett cserélni, miután combizomsérülést szenvedett a jobb lábában. Az alaposabb vizsgálatok kiderítették, hogy Sergi Roberto nagyjából öt hétig kényszerül a pályán kívülre, ami nem a legjobb hír, hiszen Valverde több poszton is számít rá az idén.

Ami pedig André Gomest illeti, a portugál középpályás a mérkõzés utolsó 15 percére állt be csereként, és végig is játszotta a meccset, ám fájdalmakra panaszkodott az összecsapás után, és végül kiderült, hogy 3-4 hétig lesz harcképtelen. Gomes szintén combizomsérülést szenvedett, szintén a jobb lábában, így az eddig 15 meccsbõl 10 találkozón lehetõséget kapó futballistával sem számolhat majd Valverde edzõ a novemberi hónap folyamán.