Valverde: „Tetszett a játékunk”

Megvédte Suárezt | Továbbra is jó helyzetben vannak a BL-ben

Ernesto Valverde vezetõedzõ az eredménnyel ugyan nem, de a játék fõbb vonalaival elégedett volt a Barcelona görögországi mérkõzése után. Valverde nem látja jogosnak a Luis Suárezt kritizáló hangokat, hangsúlyozta együttese dominanciáját, valamint sajnálta, hogy a kapu elõtt nem hoztak jó döntéseket. A tréner szerint az Olympiakoszt dicséret illeti a védekezése miatt.

„A gól hiányzott. Számtalanszor megpróbáltunk a kapujuk elé kerülni felépített támadásokkal, õk azonban kiválóan védekeztek, és az ellentámadásaik révén akartak sikeresek lenni, támogatva a saját közönségük által. Most már látjátok, milyen szurkolótábor van itt. Természetesen tovább akartunk jutni, de ma nem jöhetett össze. Tettünk egy lépést elõre, noha nem pontosan ezt akartuk. A játékosaim mindent kiadtak magukból.”

Zárt védekezés

„Az a probléma azzal, ha az ellenfeled visszahúzódik a saját térfelére, hogy ilyenkor te szintén nyomulsz elõre, és ezzel még több játékos lesz egy minimális területen. Ez a legnehezebb dolog a labdarúgásban: megbontani ennyire zárt védelmeket. Ennél csak könnyebb feladatok léteznek.”

Sergi Roberto vagy Deulofeu

„Mindkettõ játéka esélyes volt, de végül Sergi mellett tettem le a voksomat a meccs elõtt, mert pontosan játszik, sokat dolgozik, és ki tudja használni a területeket… Végül Deulofeut is becseréltem, de a szerencse ezúttal nem állt mellettünk.”

Köszöntötte õt a Karaiskakis

„Ezek a dolgok mindig megérintik az embert. A görög emberek nagylelkûek, mindig is azok voltak velem szemben. Amikor itt dolgoztam, nagyon türelmesek voltak. Érzelmes pillanatok voltak ezek a számomra.”

Egy elveszített lehetõség

„Egyértelmû, hogy a célunk a gyõzelem volt. Úgy érzem, meg is voltak a lehetõségeink arra, hogy nyerjünk, ám a védelmük egyszerûen jól állta a sarat. Nem hoztunk jó döntéseket az utolsó harmadban, de ez benne van a pakliban. Még van hátra két meccs a csoportkörbõl, továbbra is vezetjük a csoportot, és ha a következõ mérkõzésen egy pontot is szerzünk, akkor már elsõk leszünk. Megkíséreljük ezt megszerezni.”

Paulinho és Busquets

„Sok múlik azon, hogyan áll fel az ellenfél. Voltak olyan pillanatok, amikor nagyon mélyen védekeztek, nekünk pedig nehézségeink akadtak azzal, hogy megtaláljuk a szabad területeket.”

Luis Suárez

„Suárez jelenlegi teljesítménye nagyon tetszik nekem. Egy-egy gól néha egy centiméteren múlik. Ismét elmondom: az tetszik a játékosaimban, hogy továbbra is helyzetbe kerülnek, ez egy jó jel. A kapu elõtti helyes döntések majd jönni fognak. Ezúttal is számos tiszta helyzetünk volt.”

A csapat játéka

„Elnyerte a tetszésemet. Mindenki nagyon koncentrált volt. A pontosság hiányzott, de a hozzáállás és az alázat rendben volt.”

Sergi Roberto

„Úgy néz ki, hogy combizomszakadást szenvedett. Nem ismerjük még a pontos diagnózist, de a jelek erre utalnak. Szerdán alaposabb vizsgálatok alá vetik, reméljük, hogy nem kell sokat kihagynia.”